Başkan Savaş’tan Hatay’a Çağrı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, koronavirüs salgınının kentte hızla artması hakkında bazı açıklamalarda bulundu.
“VİRÜSE KARŞI MÜCADELEYİ KARARLILIKLA ARTIRARAK DEVAM ETTİRMELİYİZ”
Tüm dünyanın büyük mücadele verdiği koronavirüsün neden olduğu vakaların Hatay’da yüksek artış gösterdiğini belirten Lütfü Savaş, “Virüs artık neredeyse her eve girmiş durumda. Mücadelemizi hem bireysel hem toplumsal düzeyde en üst seviyeye çıkarmak zorundayız. Virüse karşı mücadeleyi, tek tek bireyler ve toplum olarak kararlılıkla artırarak devam ettirmeliyiz. Tüm hemşehrilerimi Sağlık Bakanlığı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına titizlikle riayet etmeye çağırıyorum. Virüsle mücadele etmenin şu anda bildiğimiz tek yolu maske takmak, maskeleri sık sık değiştirmek, zorunlu olarak bir araya geldiğimiz kişilerle aramıza en az 1-2 metre mesafe koymak, görüşmelerimizi çok kısa tutmak, ellerimiz sabunlu suyla mümkün olduğunca çok yıkayıp diğer hijyen kurallarına uymaktır” ifadelerini kullandı.
“İNSANLIK KORONAVİRÜSE KARŞI VERDİĞİ SAVAŞI MUTLAKA KAZANACAK VE YİNR BULUŞACAĞIZ”
Savaş açıklamalarına şöyle devam etti: “Bireysel tedbirler mücadelenin en büyük parçasıdır. Ama sosyal yaşamımızda çok dikkatli olmak zorundayız. Nikâhlar, nişanlar, kutlamalar gibi güzel anlar yeni can kayıplarına vesile olmasın diye kalabalık yaratacak her türlü organizasyona bir süre mutlaka ara verilmelidir. Yakınları vefat eden ailelere yapılan her ziyaret acıyı paylaşmaktan çok yeni acılara sebep olabilir. Bu nedenle acılarımızı da ev ziyaretleri şeklinde değil farklı iletişim yollarıyla paylaşmak mecburiyetindeyiz. Virüs iki ya da daha çok kişinin bir arada olduğu durumlarda yoğunlukla solunum yoluyla bulaşmaktadır. Bu nedenle zorunlu olmadıkça, hayati bir konu bulunmadıkça hemşehrilerimi evde kalmaya davet ediyorum. Bu kötü günler elbette geçecek. İnsanlık koranavirüse karşı verdiği savaşı mutlaka kazanacak ve bizler yine buluşacağız. Daha güzel günlerde sevinçlerimizi paylaşmak dileğiyle tüm hemşehrilerime mutlu, sağlıklı günler diliyorum.”

 

Önceki İçerikGüngör’den Kan bağışı çağrısına davet
Sonraki İçerikHatay’da sanat rüzgarı!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.