Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Önemli Uyarı

“KİŞİ VE KURUMLARDAN YARDIM TOPLANMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Nihat Tazearslan isimlerinin kullanılarak dolandırıcılık yapılmak istendiği uyarısında bulundu.
Yapılan açıklamada, son dönemlerde vatandaşların farklı GSM numaralarından aranmak suretiyle “İzmir’de meydana gelen depremlerde zarar görenler için yardım topluyoruz” ya da “Hatay’da Orman yangınlarında zarar görenler için yardım istiyoruz” denildiği ifade edilerek dolandırıcılık suçu işlendiği vurgulandı.

“HER TÜRLÜ HUKUKİ GİRİŞİMLER BAŞLATILMIŞTIR”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ve Genel Sekreter Nihat Tazearslan’ın hiçbir şekilde kişi ya da kurumları arayarak, herhangi bir mali yardım çağrısı yapmasının söz konusu olamayacağı kaydedilen açıklamada şöyle denildi;
“Ayrıca, kanser ya da başka bir hastalık tedavisi gören vatandaşlarımızın tedavisinde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Savaş ve Genel Sekreterimiz Tazearslan isimleri kullanılarak vatandaşlarımızdan yardım talep etmek suretiyle dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu da tespit edilmiştir. Başkanımız Sayın Savaş ve Genel Sekreterimiz Sayın Tazearslan ile belediyemiz personelinin hiçbir şekilde kişi ya da kurumları telefon vb. şekillerde araması söz konusu değildir. Vatandaşlarımızı kendilerine ulaşıp yardım talep edenlere karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Gerekli tüm hukuki sürecin başlatıldığını sorumluların adalet önünde hesap vermesiyle ilgili gerekli suç duyurularının ve diğer hukuki işlemlerin yapıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadeleri kullanıldı.

Önceki İçerikKvc Ekibi, Pandemi Sürecinde Risksiz Sağlık Hizmetine Devam Ediyor
Sonraki İçerikHatay’da 4 Ay Sürecek Kış Lastiği Uygulaması Başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.