Hatay ve İskenderun’da yanan ormanları YENİDEN AĞAÇLANDIRIYORUZ!

TÜRMOB-Hatay SMMM ve İskenderun SMMM Odaları HATIRA ORMANI

Hatay’da son dönemlerde arka arkaya çok sık orman yangınları gerçekleşti. Bu yangınlar ülke tarihinin en büyük orman yangınlarından biri olarak tarihin sayfalarında yerini aldı. Bu orman yangınlarında içinde yaşayan canlılarla birlikte hektarlarca orman alanı yok oldu. Özellikle son yangın da yerleşim alanlarının zarar görmesi tüm Türkiye’de hassasiyeti arttırdı. Sosyal sorumluluğumuzun bir gereği olarak “BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ” diyerek “SOSYAL MUHASEBE” yapmaya karar verdik. Böylece oynanmak istenen oyunları bozmalıyız dedik.

Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerin sonucunda, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde açılan hesabın kontrolünü TÜRMOB, Hatay SMMM ve İskenderun SMMM Odası gerçekleştirecek. Bağışlar amacı dışında kullanılamayacak. Orman Genel müdürlüğü ile imzaladığımız protokol ile meslek camiası olarak kampanyayı yönetme sorumluluğunu aldık. Öncelikle Meslek camiamızın desteği ile sonra iş insanlarının desteği ile TÜRKİYE’ de ses getirecek bir sonuca ulaşmak için yola çıktık. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde açtığımız özel bütçeli Bağış kampanyası ve bağış hesabı 31 Mart 2021 tarihine kadar açık kalacak. Toplanan bağışları her gün raporlanacak ve denetlenecek. Protokol ile;a) Hatıra ormanı oluşturulmak üzere toplanan bağışların amacının dışında kullanılamayacak, olağanüstü bir durum olsa dahi tarafların yazılı mutabakatının alınması gerekecek, b) İklim koşullarına göre, OGM tarafından saha hazırlığının yapılacağı, daha sonra ekim/dikim çalışmalarının Orman Genel Müdürlüğünün-tarafların katılacağı bir törenle 31/12/2021 tarihine kadar tamamlanacağı; c) Desteklerle tekrar orman vasfına dönüşecek alanlar ile ilgili her fide için 10.-TL bedeli belirlendi, bu alanların 3 yıllık bakımı OGM tarafından üstenilecek, Pandemi süreci bittiğinde umarız ve dileriz ki hep birlikte şölen havasında maksimum katılım ile fidelerimizi toprakla buluşturacağız. BİZ MUHASEBECİYİZ..

Biz bu yolda tüm meslek camiamızın sosyal sorumlulukla kampanyamıza destek olacağı inancındayız. Biz hep beraber başarıya ulaşıp ses getirecek bir sonuca birlikte yürüyeceğiz. Biz bugünün muhasebesini yaparken, çocuklarımıza yaşanası dünya bırakmayı görev biliriz. BİZ HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’yiz.

BAĞIŞ HESAP BİLGİLERİ

ZİRAAT BANKASI- KAHRAMANMARAŞ 2585 NOLU ŞUBESİ

HESAP ADI: OGM KAHRAMANMARAŞ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

IBAN: TR 29 0001 0025 8547 0437 1050 09

İSKENDERUN SMMM ODASI “MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HATIRA ORMANI KOMİTESİ” OLUŞTURULMUŞTUR.

KOMİTEDE,
1-MERİH HASAN YILDIRIM
2-LEYLA EREN
3-İBRAHİM KAYNAR
4-SERDAR TÜMKAYA
5-İSMAİL BIKMAZ
6-SEÇİL KUTLU
7-FATMA ÇELENK
8-SEMA AYBAR DAĞLI
9-ELVİN BİLEN
10-KOZAN DİŞİBÜYÜK
11-YELDA YEŞİL
12-NERMİN YILDIRIM KARA
13-MEVLÜDE TOMA
14-DENİZ KARTAL
15-GÜLBAHAR ATÇI
GÖREV ALACAKTIR.

Hatay ve İskenderun’da yanan ormanları YENİDEN AĞAÇLANDIRIYORUZ!

Önceki İçerikHATSU’dan Su Borcu Olanlara Yapılandırma İmkanı
Sonraki İçerikİSKENDERUN İMAR PLANI 2.KEZ ASKIYA ÇIKTI
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.