Kadın Destek Uygulaması (KADES)

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının Anıttepe Yerleşkesi’nde, “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.

2019 rakamlarıyla milyon nüfus başına düşen kadın cinayeti sayısı ABD’de 9, Yunanistan’da 7,1, Avusturya’da 4,3, Türkiye’de ise 4’tür.

2015 yılında 81 il merkezinde kurulan “aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele büro amirlikleri”ni 31 Ocak 2020’de aldıkları bir kararla ilçe düzeyine genişlettiklerini ifade eden Bakan Soylu, Türkiye genelinde 1086 şube müdürlüğü ve amirliği kurulduğunu kaydetti.

KADES Uygulaması

Bir panik butonu gibi çalışan (KADES) uygulamasını bugüne kadar indiren kişi sayısı 620 bin 829’dur,.

KADES’e 48 bin 686 ihbar gelmiştir. Bu ihbarlara varış süresi 4-5 dakikadır.

Asılsız ihbarda bulunanlara yönelik cezaların arttırılmasına rağmen KADES üzerinden gelen ihbarların ortalama yarısının gerçek ihbarlar olduğunun altını çizen Bakan Soylu, Yaklaşık 24 bin aile içi ve kadına yönelik şiddet olayına KADES sayesinde müdahale edilmiş ve olası bir can kaybı veya şiddet olayı engellenmiştir. dedi.

Polis ve jandarma olmak üzere toplam 234 bin 815 kolluk personeline 2018’den itibaren verilen aile içi ve kadına şiddet konulu eğitimlerin sürdüğünü dile getiren Soylu, “aile içi ve kadına karşı şiddet olay kayıt formu”nun güncellenmesi ve yenilenmesi çalışmalarında da sona geldiklerini bildirdi.

Soylu, 15 ildeki elektronik kelepçe uygulamasının Türkiye geneline yaygınlaştırılması için çalışmaların da sürdüğüne dikkati çekti.

Kadın Destek Uygulaması (KADES)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.