Girne Ve Hatay Kardeş Şehir Oluyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yakın zaman önce açıkladığı anlamlı gelişme hayat buluyor.
Akdeniz’in iki önemli kenti, iki kardeş ülkenin yakın komşusu Hatay ile Girne ‘Kardeş Şehir’ oluyor.
Bu yılın ocak ayında Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar ile atılan ilk adımlar, 3 Kasım tarihinde yapılan Girne Belediye Meclisi toplantısında alınan karar ile somutlaştı.
Hem Hatay’ın hem de ülkemizin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olan ilişkilerinin güçlenmesi ve Kıbrıs’ın tanınırlığının artması için büyük görev üstlenen Lütfü Savaş, böylelikle bu görevi yerine getirmek için ilk adımı atmış oldu.
Geçen haftalarda yaptığı açıklama ile aralık ayı içinde Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini ve birtakım temaslarda bulunacağını dile getiren Başkan Savaş, “Hatay ile Girne’nin ‘Kardeş Şehir’ olmasından dolayı çok memnunum. İki belediyemizin meclisinde de gerekli karar çıktı. Sadece imzaların atılması kaldı. İnşallah aralık ayında hem yeni seçilen cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı, meclis başkanımızı, ticaret odası başkanımızı ziyaret eder hem de Girne ile şehrimiz arasındaki kardeşlik anlaşmasını imzalarız” dedi.

Girne Ve Hatay Kardeş Şehir Oluyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.