Değirmenci; Eğitim Projemizin Son Toplantısı İskenderun Şubemizin Yeni Binasında Yapıldı

Daha önce Kayseri, Gebze, İstanbul 1 Nolu ve 2 Nolu ile Adana şubelerimize bağlı işyerlerindeki üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim projesi son toplantısı, Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şubesinin yeni hizmete açılan binasında gerçekleştirildi.

Değirmenci; Eğitim Projemizin Son Toplantısı İskenderun Şubemizin Yeni Binasında Yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca desteklenen ve Sendikamız Özçelik-İş tarafından uygulamaya konulan ‘Metal Sektörü Çalışanlarının Güvenlik Kültürünü Eğitim Yoluyla Arttırma Projesi’ 18 Kasım 2020 tarihlerinde İskenderun şubesinde teşkilat mensuplarına yönelik düzenlendi.
Eğitim toplantısına Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin yanı sıra İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör ve şube yöneticilerimiz ile Proje Koordinatörü Pınar Özcan, Proje Asistanı Meltem Toraman Soğuksu, eğitmenleri ve İskenderun teşkilatı katılım sağladı.
Eğitim projesinin açılış toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkan Değirmenci, ülke gündeminden pandemi sürecine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına geçtiğimiz günlerde Hatay’da yaşanan orman yangınları ve terör olayını kınayarak başlayan Genel BaşkanDeğirmenci, “Türkiye, hiç olmadığı kadar ağır ve karmaşık bir dönemden geçmektedir. İnanıyorum ki başta siz emekçi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizin azim, sabır, cesaret ve kararlılığıyla, bu zorlu günler geride kalacak, Türkiye hak ettiği yerlere en kısa sürede ulaşacaktır” diye konuştu.

Değirmenci; Eğitim Projemizin Son Toplantısı İskenderun Şubemizin Yeni Binasında Yapıldı
“EMEKÇİLER OLMADAN ÜRETİM BAŞSIZ KALMIŞTIR”
“Bu pandemi sürecinde, işçinin emeği olmadan fabrikaların bacalarından, sadece hüzün ve keder çıkmıştır” diyen Değirmenci, “Emekçinin alınteri olmadan, fabrika çarkları pas tutmuştur. Emekçinin bulunmadığı bir ortamda, akıllı makineler, tabir-i caizse aklını yitirmiştir. Emekçiler olmadan tezgahlar anlamsız, üretim başsız kalmıştır. Bu nedenle herkesin canının derdine düştüğü bir ortamda işletmelerinizi, ülkenizi, bileğinizle, alın terinizle ayakta tuttuğunuz için sizlerle ne kadar gurur duysak azdır” ifadeleri kullandı.
Genel Başkan Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü;
“BU BİNA, İSKENDERUN’A VERDİĞİMİZ DEĞERİN GÖSTERGESİDİR”
“İskenderun şubesinin yeni hizmet binası, yıkan değil, yapan olmak için çıktığımız yolun meyvesidir. Bu bina, İskenderun’a ve bölgedeki üyelerimize verdiğimiz değerin, açık ve net ifadesidir. Bu bina, kimsenin değil, sadece ve sadece sizlerindir. Bu bina birilerinin uykusunu kaçırsa da rahatsızlık verse de bu güzel yapı, gök kubbe altında hoş bir sada bırakma isteğimizin bir sonucudur. Binamız, başta üyelerimiz olmak üzere şubemize, işyerlerimize ve bölgemize Allah hayırlı mübarek etsin.”

Değirmenci; Eğitim Projemizin Son Toplantısı İskenderun Şubemizin Yeni Binasında Yapıldı
“TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ”
“Önümüzde İSDEMİR ve Ekinciler toplu iş sözleşmesi bulunmaktadır. Şubemizin ve temsilcilerimizin sahadan, siz değerli üyelerimizden aldığı bilgiler, talep ve beklentiler ışığında masaya oturacağız. Sizlerin içerisinde bulunduğunuz şartları, İSDEMİR’in ve Türkiye’nin gerçeklerini göz önünde bulundurarak masadaki yerimizi alacağız. Ama aklımız, tecrübemiz, birlikteliğimiz ve samimiyetimiz, o masadan kazançlı çıkmamızı sağlayacak. Ellerimizi asla yumruk yapmayacağız. Daha önce Türkiye genelinde yüzlerce toplu iş sözleşmesinden alnımızın akıyla çıktığımız gibi, burada da iş barışına katkı sunacak, üyelerimizi memnun edecek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek bir toplu iş sözleşmesini imzalayarak inşallah bu süreci sonlandırmaya çalışacağız.
“BEDEL ÖDEYECEĞİMİZİ BİLE BİLE DAVAMIZI YERDE KOYMADIK”
“Bizler, dertlere talip olmak için çıktık bu kutlu yolculuğa. Sıkıntılı, yıkık ve mahzun gönüllere ümit olmak için hayırlara anahtar, şerlere kilit olmak için bu davanın bir neferi olmaya karar verdik. Bedel ödeyeceğimizi bile bile itibar suikastına maruz kalacağımızı göre göre, Allah’ın rızasını kazanmak için, davamızı yerde koymadık. ‘Eski köye yeni adet getirmenin’ birilerinin tekerine çomak sokmak olduğunu bile bile doğru bildiğimizden vazgeçmedik. Güzel işler yapmanın birilerini rahatsız edeceğini, şahsiyetimiz yetmezmiş gibi ailemize dahi dil uzatacaklarını bile bile bu davanın neferi olduk. Bu bilinçle, bu anlayışla, durmadan, yorulmadan, çalıştık, çabaladık.”
“ARSIZA, HIRSIZA BOYUN EĞMEDİĞİM İÇİN YALAN VE İFTİRAYA BAŞVURDULAR”
“Birileri üzerime geliyor diye, kutlu olduğuna inandığım bu hizmetleri yapmaktan vazgeçmeyi asla düşünmedim, düşünmeyeceğim de. Yanlışa kucak açarak menfaat elde etmektense, doğru yolda yapayalnız ölmeyi tercih etmeye devam edeceğim. Birileri rahatsız oluyor diye, sizlerin hizmetkârı olmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Biliyorum; adeta bir enkazı andıran bir sendikayı, bugün güzel günlere taşıdığımız için birilerinin uykuları kaçıyor. Onların uykuları kaçıyor diye, yolumdan elbette ki dönecek değilim. Biliyorum; arsıza, hırsıza boyun eğseydim, iftiralara, yalanlara maruz kalmayacaktım. Biliyorum; işçinin sırtından haybeden geçinenlere geçit verseydim, benden iyisi olmayacaktı. Çalışmadan, alınteri akıtmadan bu sendikadan menfaat sağlayanları saf dışı bırakmasaydım, onların gözünde en başarılı genel başkan ben olacaktım. Tüm bunlara rağmen işçi adına ne doğru söylemekten korktum, ne de doğru yoldan bir milim saptım. Ne arsızın iftirası, ne menfaatçilerin karalamaları, emekçilere olan hizmet aşkımızın önüne geçemedi, geçemeyecek de. Bu kutlu yolda bedel ödemeye, dün olduğu gibi bugün de hazırım. Bu böyle biline… Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuza zarar vermek isteyenlere kulak asmadan, üyelerimizi yeniliklerle, ilklerle tanıştırmaya devam edeceğim.

Değirmenci; Eğitim Projemizin Son Toplantısı İskenderun Şubemizin Yeni Binasında Yapıldı
“YENİ BİNAMIZ FİTNECİLERİN ÜZERİNE KABUS GİBİ ÇÖKMÜŞTÜR”
Daha sonra bir konuşma yapan Şube Başkanı Mehmet Güngör ise, “Büyük gayret ve fedakarlıklar sonucu ortaya çıkmış olan yeni şube binamızın yapımında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak bizlere destek veren, her aşamasında bizleri yalnız bırakmayan başta Genel Başkanımız Yunus Değirmenci olmak üzere bölgemizin abisi Bayram Altun’a çok değerli Genel merkez yöneticilerime, şube yöneticilerime ve tüm üyelerimize bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Güngör konuşmasında “Yeni yerimiz, ayağımızın tökezlemesi için çaba sarf edenlerin, fitne ve fesatlık peşinde koşanların üzerine kabus gibi çökmüştür. Onlara naçizane tavsiyem bu kapıda onlara ekmek yoktur. Boşuna beklemesinler” ifadelerini de kullandı.
Yapılan konuşmalarında sonrasında başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere birçok konuda üyelerimizin kişisel gelişimine katkı sunacak eğitimler verilirken, katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle eğitim programı sona erdi.

Değirmenci; Eğitim Projemizin Son Toplantısı İskenderun Şubemizin Yeni Binasında Yapıldı Değirmenci; Eğitim Projemizin Son Toplantısı İskenderun Şubemizin Yeni Binasında Yapıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.