11. Ayın 11’inde Saat 11.11’de Fidanlar Toprakla Buluşacak

“Belen İlçesinde başlayıp birçok ilçede etkili olan yangın sonrası Rektör Prof. Dr. Tolga Depci ve protokolün katılımıyla ilk ağaç dikme etkinliğine imza atan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bu kez 11 Kasım 2020 tarihinde Saat 11:11’de fidanları toprakla buluşturacak”
Hatırlanacağı üzere Ekim ayında Hatay’ın Belen ilçesinde ormanlık alanlarda çıkan ve İskenderun dâhil pek çok noktada etkili olmuş ve İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in açıklamasına göre tahminen 400 hektarlık bir alan bu yangınlarda zarar görmüştü. Yangının izlerini silme çabaları devam ederken, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 11 Kasım Çarşamba günü saat 11.11’de anlamlı bir çalışmaya daha imza atmaya hazırlanıyor.
İLK ADIM, İSTE’DEN GELMİŞTİ
Belen ilçesinde başlayan ve çevresinde etkili olan yangında kaybettiğimiz yeşilliği yeniden kazanma sürecinde ilk adımı atarak büyük ses getiren ve kamuoyuna öncülük yapan İSTE, bu kez kapsamlı bir fidan dikme etkinliği düzenliyor. Yangından etkilenen İskenderun Meslek Yüksek Okulu (İMYO) kampüsünde gerçekleşecek olan etkinlik 11 Kasım’da saat 11.11’de gerçekleştirilecek.
VATANA HİZMET ETMENİN BİR PARÇASI
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Bir ağaca karşılık, binlerce ağaç dikeceğiz demiştik ve bunun için çalışmaya devam ediyoruz” diyerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Ağaç dikim etkinlikleri ile memleketin yeşil dokusuna sahip çıkmak vatana hizmet anlayışımızın bir parçasıdır. Bizler de bu kapsamda Akdeniz’in incisi İskenderun’da İSTE olarak üzerimize düşeni yerine getirmek için akademik ve idari personelimizle 11 Kasım’da saat 11.11’de İMYO kampüsünde bir araya geleceğiz”.

11. Ayın 11’inde Saat 11.11’de Fidanlar Toprakla Buluşacak

Önceki İçerikATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILACAK
Sonraki İçerikKaan Metin Çelik’den Çocuklara Özel 10 Kasım Atatürk’ü Anlatan Anlamlı Boyama Kitabı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.