9 İlde Cadde ve Sokaklarda Sigara İçmek Yasaklandı

Sağlık Bakam Fahrettin Koca, Twitter’dan, “Ağır hasta sayımız dünden 100 fazla. Bu artışa engel olmak zorundayız. Hijyene önem verin. Maske kullarım” dedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Kastamonu, Denizli, Erzincan, Sinop ve Kütahya’dan sonra Muş’ta da açık alanlarda, cadde ve sokaklarda sigara içmek yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, salgının görüldüğü andan itibaren kamu düzeni ve toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin ve salgının, bulaşmanın yayılımım kontrol altında tutma amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca gerekli kararlar alınarak uygulamaya geçirildiği vurgulandı.

Yasak kararı Muş’taki gibi tüm kent merkezini kapsarken, Sinop ve Kütahya gibi merkezlerde semt pazarları, duraklar, banka, PTT, noter ve fatura ödeme noktaları önleri gibi kısıtlanan alan ve bölgeler ayrıca belirtilmişti.

9 İlde Cadde ve Sokaklarda Sigara İçmek Yasaklandı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.