İTSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

“Orman Yangınlarında İş Yerleri Yanan Üyelerimizin Yanında olduk”
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında Korona virüs (Covid-19) tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle Ekim ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısı, İTSO Meclis Başkan Yardımcısı Tuncay Paşaoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda, Ekim ayı içerisinde yaşanan Orman yangınlarının bölgemiz ekonomisine etkileri, yangında mağdur olan üyelerin sorunları ve terör saldırısında yaşanan olaylar ele alındı.
2019 Mart ayından bu yana Korona virüs (COVİD-19) riskine karşı İTSO olarak titizlikle hareket ettiklerini ve bölgemizdeki iş insanlarının sorunlarını en yetkili birimlere ilettiklerini ifade eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Maalesef Ekim ayı içerisinde şehrimizde çok üzücü olaylar meydana gelmiştir. Belen Arsuz İskenderun ilçelerimizde meydana gelen orman yangınlarında binlerce dönüm ormanlık alanlar yanarken, bu yangınlarda çok sayıda ev ve iş yerleri yanmış. Önemli ölçüde maddi hasarlar oluşmuştur. Odamız üyelerinin de aralarında bulunduğu iş yerlerinde çıkan yangın hepimizi derinden üzmüştür. İlk günden itibaren İş yerleri zarar gören üyelerimiz ziyaret edilerek, sorunları dinlenmiş, İTSO olarak hasar tespiti için ekspertiziz desteği sağlanmıştır. Tabi TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’da yangının ilk gününden itibaren gerekli desteğin sağlanması noktasında üyelerimizin yüreğine su serpmiştir. Bizlerde İTSO Yönetimi olarak en yetkili mercilerle birlikte üyelerimizi ziyaret ettik ve geçmiş olsun temennilerinde bulunduk. Bu vesileyle tüm üyelerimiz ve bölge halkımıza bir kez daha geçmiş olsun” dedi.
Hatay’ın barış kardeşlik ve hoşgörü kenti olduğuna dikkat çeken İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Geçtiğimiz hafta içerisinde şehrimizin merkezinde yaşanan terör olayı da emniyet güçlerimizin sağ duyulu ve koordineli bir çalışması sonucu bertaraf edilmiş, teröristler etkisiz hale getirilmiştir. Bu patlamada bir çok iş yerleri hasar görmüştür. İTSO olarak her zaman emniyet birimlerimizin yanındayız. Yine Ekim ayı içerisinde Emniyet Teşkilatına Dron desteğinde bulunduk. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu olayların bir an önce sona ermesini ve bölgemizin ekonomik sosyal ve kültürel yönden canlanmasını arzu etmekteyiz” dedi.
Meclis toplantısına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Paşaoğlu, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez katılırken, Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandılar.
Ekim ayı Meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Paşaoğlu, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı Meclis toplantısında, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İTSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Önceki İçerikBelen’e 117 Km İçme Suyu Şebekesi Ve 4 Yeni Depo
Sonraki İçerikBelediye Meclis Üyesi Murat Kayış ‘tan Yangın Sonrası Dikkate Alınması Gereken Öneriler
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.