Bakan Pakdemirli, Hatay’daki orman yangınına ilişkin 2 Kişi Tespit Edildiğini Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’ın İskenderun ilçesinde dün başlayan orman yangınının 22 saatlik yoğun mücadelenin ardından kontrol altına alındığını söyledi.

Pakdemirli, yangın bölgesinde düzenlediği basın toplantısında, tüm Hataylılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Pakdemirli, “Bu saat itibariyle yangın kontrol altına alınmıştır” dedi. Pakdemirli, “Hatay Yayladağı’nda çıkan ve söndürülen kırsal yangın şüphelisi 2 kişi tespit edildi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından da gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, “İskenderun yangını ise dün yine saat 14.25’te başladı. İlk müdahalemizle birlikte yoğun bir mücadele verildi. Tüm teknolojik imkanları kullandık. En büyük hazinemiz tabii ki insan kaynağımız ve değerli orman teşkilatımız ama kullanmış olduğumuz makine teçhizat açısından da bunları da tekrar hatırlatmak isterim, 166 arazöz, 15 dozer, 700 işçi ve ayrı ayrı 3 kurumun İHA’larını da dün akşam kullandık.” dedi.

Pakdemirli, arazi ve meteorolojik şartların zorluğundan bahsederek, “Arazi koşullarının son derece zor olduğu ve büyük bir yangınla karşı karşıyaydık.” diye konuştu.

Pakdemirli ,Akarca mahallesinde 5 ev 1 camii, Sarıseki mahallesinde 2 ev 1 ağıl , Azganlık mahallesinde 3 ev 1 ağıl etkilendiğini hasar tespit çalışmalarından sonra iskenderun Belediyesi ve Hatay Valiliğince zararların karşılanacağını açıkladı.

Bakan Pakdemirli, Hatay’daki orman yangınına ilişkin 2 Kişi Tespit Edildiğini Açıkladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.