Başkan Savaş Hatay’daki Yangınlar Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belen Sarımazı bölgesinde çıkan ve farklı noktalara sıçrayan yangın yerlerinde incelemelerde bulundu.
İki gündür devam eden yangında vatandaşların yanında olan ve ekiplerden sürekli bilgi alan Başkan Savaş, söndürme ve soğutma çalışmalarını da yakından takip etti.

Şehrin farklı noktalarında da çıkan yangınlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Lütfü Savaş, “Yangınların Belen, İskenderun, Arsuz, Dörtyol ve Samandağ ilçelerinde farklı zamanlarda çıkması sabotaj ihtimalini güçlendiriyor. Ekiplerimiz bir noktadaki yangına müdahale ederken bir anda başka bir ilçeden yangın çıktığı haberi geliyor. Yangınların çıkış noktalarına ve zamanlarına bakıldığında masumane olduğunu söylemek mümkün değil” diyerek konuyla ilgili gözaltına alınmaların olduğu ile ilgili duyumlar aldığını ifade etti.

Rüzgârın etkili olmasının yangına havadan müdahaleyi imkânsız hale getirdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Rüzgârın farklı yönlerden kuvvetli esmesi havadan müdahale şansını azalttı. Ekiplerimiz, Orman Müdürlüğü ekipleri ve çevre illerden gelen itfaiye ekipleriyle birlikte dün sabahtan itibaren yoğun şekilde mücadele ediyor. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Tek tesellimiz bu oldu” dedi.

Yaşanan felaketin Hatay ve Türkiye için çok büyük olduğunu da sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “Yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra Valiliğimiz gerekli hasar tespiti yapacaktır. Biz de Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak Valiliğimiz ve hayırsever iş insanlarımızla birlikte gücümüz ölçüsünde vatandaşlarımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş Hatay’daki Yangınlar Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu Başkan Savaş Hatay’daki Yangınlar Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu Başkan Savaş Hatay’daki Yangınlar Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu Başkan Savaş Hatay’daki Yangınlar Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Önceki İçerikİl Hıfzıssıhha Kurulu Okullarla İlgili Kararını Açıkladı
Sonraki İçerikİşçinin Salgındaki Fedakârlığını İşverenler Toplu İş Sözleşmesinde Ödüllendirmelidir
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.