Belen İlçe Hıfzıssıhha Kurul Okullarla İlgili Kararını Açıkladı

89 NOLU İLÇE HIFZISSIHHA KURUL KARARI Bazı Okulların Eğitime Başlaması

GÜNDEM: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 09.10.2020 tarihli ve E.14474911 sayılı yazısında; Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 08/10/2020 tarih ve 14430520 sayılı yazısında “ Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe milli eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda ilgi (b) ve (c) çizelgelerde yer alan derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecektir. ” denildiğinden bahisle konunun İlçe Hıfzısıhha Kurulunca değerlendirilmesi talebinde bulunulmuştur.
İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72.inci maddelerine istinaden 09.10.2020 Cuma günü Kaymakam Hayrettin BASKIN başkanlığında olağanüstü toplanarak, aşağıdaki kararı almıştır.
KARAR;
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yukarıda tarih ve sayısı ile bildirilen; ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Kömürçukuru İlk/Ortaokulu, Şenbük İlkokulu, Ötençay İlk/Ortaokulu ve Kıcı İlk/Ortaokulunun eğitim-öğretime açılıp açılmaması ile ilgili talebinin değerlendirilmesi sonucunda; adı geçen okullarımızın bulunduğu mahallelerin seyrek nüfusa sahip yerleşim yerlerinde bulunduğu göz önüne alınarak Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72.inci maddeleri gereğince 12/10/2020 tarihinden itibaren eğitim-öğretime açılmasına;
Oy birliği ile karar verildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.