Bakan Soylu’dan Hatay’daki orman yangınıyla ilgili flaş açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangının başladığı Belen ilçesinde zarar gören alanları inceleyip vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Soylu, orman yangınının meskun mahallere kadar sıçradığını anımsattı.

Bakan Soylu, yangınların çıkış nedeniyle ilgili şunları kaydetti:

“Yangının çıkış nedenleriyle ilgili tahkikat devam ediyor. Tabi dünden itibaren Türkiye genelinde yangının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği hususunda bir yaygın kanaat söz konusu. Tabi bizim bu konudaki tahkikatımız devam ediyor. Terör örgütü PKK’nın yaklaşık 2 yıldan beri özellikle kendi elemanlarına, hem örgüt mensuplarına hem de şehirlere sızdırmaya çalıştığı elemanlara ormanların yakılması hususunda net talimatları vardır. Buna ait hem güvenlik birimlerimiz, hem tüm teşkilatlarımız gerekli önlemleri almaya çalışmaktadır. Bu yangının kaynaklandığı noktada esas itibarıyla tahkikatlarla beraber neticeye ulaştırılacaktır.”

Hasarların giderilmesi konusuna değinen Bakan Soylu, şunları söyledi:
“Özellikle burada değil ama diğer noktalarda iki büyük fabrika yandı. Biri bir antrepoydu birisi de filtre üreten fabrikaydı. Onun dışında ev, dükkan, depo, tarım alanlarında hasarlar oldu. Bunlarla ilgili tüm tespitler gerçekleştirildi. Diğer yerlerde nasıl yapıyorsak kimsenin endişesi olmasın, AFAD’ımız tüm tespitleri meskun mahal olması hasebiyle de tarım hasarlarını da Tarım ve Orman Bakanlığımız buradaki hasarları çok kısa süre içerisinde inşallah derler toparlar.”

Bakan Soylu, , “Şu anda 2 kişi gözaltında. Arkadaşlarımız soruşturmaları sürdürüyor. Savcılığımız talimatıyla kolluk kuvvetlerimiz, soruşturmaların sürdürülmesini sağlıyor. Bir sonuca ulaşılırsa kamuoyuyla da paylaşacağız.” ifadesini kullandı.

Yangınla ilgili sosyal medya paylaşımları hatırlatılan Soylu, “İlk paylaşımı yapan 4 kişiden 2’si yurt içinde. Onlarla ilgili gerekli adımları arkadaşlarımız dün gece itibarıyla attı. Bizim için yurt içinde olsun yeter. İkisi yurt dışında, biri Belçika’da, birisi de Almanya’da. Onların hangi ülkede olduğunu arkadaşlarımız tetkik etti. 2’si yurt içinde. Vilayetlerini söylemeyeyim. O ikisi de dün akşam itibarıyla gözaltına alındılar. Yurt dışında olanlarla ilgili elbette ki gerekli suç duyuruları oluşturuluyor, mahkeme kararları alınıyor. Yurt içine, Türkiye’ye girdikleri zaman da gerekli adli mercilerin talimatları her an uygulanıyor.” diye konuştu.

Bakan Soylu’dan Hatay’daki orman yangınıyla ilgili flaş açıklama

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.