İSTE, Hacı Mehmet Karatoyuk Cami Temeli Dualarla Atıldı

Geçtiğimiz haftalarda Hatay Valiliği, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğü ve İskenderun İlçe Müftülüğü arasında imzalanan bir protokolle ilk adımı atılan, İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin temeli dualarla atıldı.
Temel atma törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Hayırsever Karatoyuk ailesi ve İSTE akademik ve idari personelleri katılım gösterirken, temel atma töreni öncesi kurban kesilerek İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından dua merasimi gerçekleştirildi. Okunan duaların ardından İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin temel atımı yapıldı.
İLÇE MÜFTÜSÜ ŞEKERCİ: “KATKI VERENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”
Temelini attıkları İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk camiinin 1 yıldan yakın sürede tamamlanmasını beklediklerini ifade eden İlçe Müftüsü Osman Şekerci: “Destek veren İSTE Kurucu Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve Karatoyuk ailesine teşekkür ediyorum. İSTE kampüs girişinde çok güzel bir camii olacak ve açık-kapalı alanlarında yaklaşık 2500 kişi aynı anda namaz kılıp, ibadet edebilecekler” dedi.
REKTÖR PROF. DR TOLGA DEPCİ: “2500 KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK”
İSTE Merkez kampüste temeli atılan İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin hayırlara vesile olmasını temenni eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’de: “Selçuklu Mimarisi tarzında olacak olan İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin, 2021 yılının sonuna doğru açılmasını” planladıklarını ifade ederek “Camiinin hizmete girmesiyle İSTE öğrenci ve personellerinin burada rahatlıkla ibadetlerini yerine getirebileceklerini” belirtti. Rektör Depci açıklamasında son olarak, ”Bu vesileyle emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun” dedi.

İSTE, Hacı Mehmet Karatoyuk Cami Temeli Dualarla Atıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.