Başkan Savaş, Chp’li 11 Belediye Başkanına Expo’yu Anlattı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 30 Eylül Çarşamba günü CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı ile telekonferans aracılığıyla görüşme gerçekleştirdi.
Başkan Savaş, Ortadoğu’da yaşanan savaştan olumsuz etkilenen Hatay ekonomisine katkı sunmak ve şehrin zenginliklerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek olan EXPO 2021 için yapılan hazırlıkları anlattı.
Çin ve Avusturalya gibi önemli ülkelerin şehirlerini geride bırakarak, dünyada Olimpiyat Oyunları ve FIFA Dünya Kupası’nın ardından 3. büyük organizasyon olarak kabul edilen EXPO 2021 hazırlıkları kapsamında CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanını bilgilendiren Başkan Savaş, Hatay’ın tarihi ve turistik değerlerini, Antakya ve İskenderun’da inşası süren EXPO alanlarının tanıtımını gerçekleştirdi.
Dünyanın ödüllü mutfaklarının yer alacağı ve ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla gerçekleşecek olan EXPO’yu Pandemi sürecine bağlı olarak EXPO’yu 23 Nisan’da başlatıp, 29 Ekim’de de bitireceklerinin altını çizen Başkan Savaş, “Amacımız Hatay’ın ticaret kapasiteni arttırmak, turizm katsayısını yükseltmek, tanınırlık oranını arttırmak, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Anadolu’nun ortasında önemli bir ticaret merkezi olmuş olan Hatay’ın ticaret ve turizmde kendini ispat etmesini sağlamak. Ve tabi ki 9 yıldır savaşın gölgesinde olan Hatay insanının yüzünü güldürmek ve umutlandırmak” dedi.
Görüşme, Başkan Savaş’ın medeniyet şehri Hatay’da gerçekleşecek olan ve tüm dünyanın yakından takip ettiği EXPO 2021’e CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanını daveti ile son buldu.

Başkan Savaş, Chp’li 11 Belediye Başkanına Expo’yu Anlattı Başkan Savaş, Chp’li 11 Belediye Başkanına Expo’yu Anlattı

Önceki İçerikEtil alkol ve metanolün satışı yasaklandı mı?
Sonraki İçerikKOSGEB Hatay Müdürlüğü’nden 2019 Yılında Rekor Destek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.