İSTE TEKNOFEST’20’DE TÜRKİYE 2.’Sİ OLDU

Teknofest’20 de; 175 Üniversite arasında proje başvuru sayısı oranlamasında Türkiye’de 4. olmayı başararak finallerde ses getireceğinin sinyallarini veren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), beklentileri boşa çıkarmayarak Türkiye 2.’si oldu. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise Coderium projesiyle Türkiye derecesine imza atan KOD-İSTE takımını tebrik etti.

PROJE ÇOCUKLAR İÇİN GELİŞTİRİLDİ
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Arş. Gör. Kadir Tohma’nın akademik danışmanlık yaptığı KOD-İSTE takımı, aynı bölüm öğrencileri Ahmet Gezici, Hüseyin Alperen Yaşar ve Furkan Koçoğlu’dan oluşuyor. Çocuklara kodlamayı somut olarak öğretmeyi amaçlayan projeyle, prototipi yapılan elektronik kit ve mobil uygulamayla ilerleyen günlerde destek bulunması halinde seri üretime geçilmesi planlanlanıyor.

ÖDÜLÜ BAYRAKTAR’LAR VERDİ
Baykar Savunma Teknik Müdürü ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Türkiye’nin Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar’dan ödülünü alan İSTE temsilcisi, kendilerine yapmış oldukları katkılardan dolayı da İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye teşekkür ettiler.
REKTÖR DEPCİ: “ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYDUK”
Teknofest’20’de Eğitim Teknolojisi dalında mücadele ederek Türkiye 2.’si olmayı başaran KOD-İSTE takımının yanı sıra finallere kalan tüm İSTE öğrencileriyle gurur duyduklarını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de “Zaten proje başvuru sayımızla Türkiye’de 4. olmuştuk, bugün de takımlarımızdan biri Türkiye 2.’si olarak bizleri sevince boğdu” diyerek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
BU BAŞARI BİR TESADÜF DEĞİL
“İSTE olarak Türkiye’nin 11 Teknik Üniversitesinden biriyiz ve kendimize özgü hayata geçirdiğimiz bir Teknoversite vizyonumuz var. Bu vizyonda yetişen öğrencilerimizin bugün bu sonuçlara imza atıyor olması aslında bir tesadüf değil, onlara verilen emeklerin bir göstergesi. Arş. Gör. Kadir Tohma’nın akademik danışmanlığını yaptığı KOD-İSTE takımı öğrencileri, Ahmet Gezici, Hüseyin Alperen Yaşar ve Furkan Koçoğlu’nu tebrik ediyor, bundan sonraki süreçte de kendileriyle birlikte olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu anlamlı ödül üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun. Diğer kategorilerde yarışan takımlarımızın hepsi bize göre kazanmıştır. Çünkü ülkemiz kazandı.” diye belirtti.

İSTE TEKNOFEST’20’DE TÜRKİYE 2.’Sİ OLDU

Önceki İçerikÇipli Kimlikte Yeni Dönem Başladı
Sonraki İçerikBelediye Başkanı Fatih Tosyalı: Spor Tesislerinin Yapımı Hızla Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.