Hatay’da Yeni Kısıtlamalar Geldi

Hatay’da toplantı, gösteri ve yürüyüşler kısıtlandı!

Hatay Valiliği’nce salgınla mücadele kapsamında i̇l genelindeki her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşler 15 gün süreyle kısıtlandı. Yapılan açıklamada tedbirlere uyulmadığı taktirde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Hatay Valiliği, il genelindeki salgın tedbirlerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda i̇l genelindeki her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşler kısıtlandı. Hatay Valiliği tarafından paylaşılan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında şu ifadeler kullanıldı;

“1- 2911 sayılı kanun kapsamında insanların toplu halde bir araya gelmelerine neden olacak her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetlerin düzenlenmesinin kısıtlanmasına,

2- Sivil toplum kuruluşlarının (dernek, Vakıf vs) genel kurulları ve eğitimler dahil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetlerinin geçici olarak kısıtlanmasına (Mülki İdare Amirinden izin alınarak ve Pandemi kurallarına uyulması kaydıyla, dernek, siyasi parti vs. kanunen yapması gereken genel kurul ve kongreleri hariç)

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli şlemlerin başlatılması hususunda; oy birliği ile karar verildi.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.