Meteoroloji Hatay’ı SARI Kod İle Uyardı

Meteoroloij Genel Müdürlüğü (MGM), 75 il için sarı kodlu uyarı verdi.

Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin dışındaki iller için yarın geçerli olan uyarıda hava sıcaklıkların yükseleceği belirtildi. Verilere göre hafta sonu ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının artarak Karadeniz’e kıyı illerde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece, diğer yerlerde 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Adana 6. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre Hatay’da ortalama hava sıcaklığı en yüksek 39 derece olması beklenirken en sıcak ilçe olan Kırıkhan’da sıcaklık 45 derece olacak.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü 1 hafta sürecek sıcaklıklardan dolayı hasta, yaşlı ve çocukların dik gelen güneş ışınlarından zarar görmemesi için 11 ile 16 arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Sarı Kod Nedir?

Hava durumu potansiyeli tehlikelidir:Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmakla beraber ,meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Meteoroloji Hatay’ı SARI Kod İle Uyardı Meteoroloji Hatay’ı SARI Kod İle Uyardı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.