MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan İSDEMİR’e Çağrı

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı TBMM’de yapmış olduğu konuşma ile bölgenin en büyük Entegre Demir ve Çelik Fabrikası olan İSDEMİR’i işe alımlarda izlediği politika nedeniyle eleştirerek İSDEMİR’in üzerine kurulu olduğu İskenderun’un başta Karayılan, Azganlık, Sarıseki, Denizciler ve Bekbele mahallelerinde oturan gençler başta olmak üzere Hatay’ın tüm gençlerine pozitif ayırımcılık yapmasını istedi.

Kaşıkçı ; Fabrika’nın her türlü çevresel problemlerinden ilk etkilenen, fabrika bacalarından çıkan dumanı ilk soluyan çevre sakinleri başta olmak üzere Hataylı gençlere öncelik verilmesini isteyen KAŞIKÇI, vatandaşların İSDEMİR’i sevdiklerini ve böyle bir beklenti içinde olduklarını aktardı.

NASA’ya mı ALINIYOR ?

İSDEMİR’in istihdam politikalarında uyguladığı kriterlere yönelik eleştirilerine devam eden MHP Hatay Milletvekili Lütfi KAŞIKÇI, ‘’ İnsan işe alımlarda istenilen kriterlere bakınca NASA’ya mı alım yapılıyor ? diye düşünmeden edemiyor ‘’ dedi. Özellikle Mühendis alımlarında İSDEMİR’in ODTÜ ve İTÜ mezunu olmak şartı aradığını ve TOFEL puanı istediğini kaydeden KAŞIKÇI, ‘’ Hemen yanı başında 12 farklı bölüm ile hizmet veren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) varken İSDEMİR’in bu tavrını anlamakta zorlanıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan İSDEMİR’e Çağrı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.