Hatay Valiliği: Piyade Teğmen Zafer TOKA’nın Şehit Edilmesi Olayının Failleri Yakalandı

Piyade Teğmen Zafer TOKA’nın Şehit Edilmesi Olayının Failleri Yakalandı

16 Haziran 1990 tarihinde, ilimiz Kırıkhan İlçesi 8. Hudut Bölük Komutanlığında görevli iken, sorumluluk bölgesinde bulunan, eski adı “Karataş Karakolu” olan, daha sonrasında şehidimizin adı verilerek, 2. Hudut Bölük Komutanlığı “Şehit Piyade Teğmen Zafer Toka Karakolu” olarak değiştirilen karakolun 400 metre güneyinde kaçakçılarla girdiği çatışmada Piyade Teğmen Zafer Toka şehit edilmişti.

Afrin Koordinatör Emniyet Müdürlüğü tarafından hain saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla ilgili, 16 Haziran 1990 tarihinde yapılan tahkikat evrakları ve görgü tanıklarının beyanlarında isimleri geçen Salih Osman, Hacı Meyri (Hasan) ile Mehmet isimli 3 Suriye uyruklu şahsın yürütülen çalışmalarda yerinin tespiti üzerine, 02 Temmuz 2020 Saat 18.00 sıralarında, planlanan operasyon ile yakalanmıştır.

Devletimizin ilgili birimlerinin yapmış olduğu operasyon ile birlikte ülkemiz, suç unsurlarıyla mücadelede azim ve kararlılığını bir kez daha göstermiştir.denildi.

Önceki İçerikLunapark ve Tematik parkların açılış tarihi belli oldu
Sonraki İçerikEklem Hastalıklarına ‘Kök Hücre Tedavisi’
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.