Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık: “ATALARIMIZ KANLARIYLA BİR MİLLETİN TARİHİNİ YENİDEN YAZDI

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Bu anlamlı gün ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yavuz Selim Yanık, 19 Mayıs’ ın dünyada emperyalizme karşı direnişin sembollerinden biri olduğunu söyledi.
Başkan Yavuz Selim Yanık mesajında şu görüşlere yer verdi;
“19 Mayıs 1919, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Samsunda milli mücadelenin fiilen başlatıldığı, Anadolunun çilekeş, savaşlar yorgunu sehitlik ve gazilik örneğinin Dünyada ete ve kemiğe bürünmüş hali Türk milletinin zorluk ve yokluklara rağmen tek dişi kalmış canavralara karşı durduğu, özgürlük mücadelesine tüm benliğiyle yürüdüğü bir başlangıcın tarihidir.

19 Mayıs 1919, tüm Dünyada emperyalizme karşı direnişin sembollerinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun ilk adımıdır. Varlığını Türk Varlığına armağan edenlerin tarih yazmaya karar verdiği zamanın başlangıcıdır.

19 Mayıs 1919’da yokluklar ve imkansızlıklar içinde başlayan bu çetin mücadele, milletimizin, bağımsızlığı uğruna olmazı olur kılma iradesini de ortaya koymaktır. Doğudan batıya, kuzeyden güneye yurdun her köşesinde yaşayan milletimiz bir ve bütün olmanın bilincine varmış, özgürlük ve bağımsızlığı için ayağa kalkmıştır. Bu ayağa kalkış özgürlüğün ilk adimi olmuştur.

Milli mücadelenin teskilatlanmaya başladığı bu tarihte, tarihten silinmek istenen Türk Milletinin hep bir ağızdan haykırdığı ‘Ya istiklal ya ölüm!’ parolası, Anadolu coğrafyasının bütün olumsuzluklara ve yokluklara rağmen Türk milleti tarafından bir kez daha vatan olmasi sağlamıştır.

Türk Milleti olarak çok acı, çok bedeller ödendi. Atalarımız, kanlarıyla bir milletin tarihini yeniden yazdı, tarihin akışını değiştirdi; şeref ve haysiyetin milletlerin tarihinde ne denli büyük öneme sahip olduğunu tüm dünyaya hatırlattı!

Bugün ise ülkenin bölünmesi için var gücüyle çalışan iç ve dış mihrakların en büyük arzusunun, 19 Mayıs 1919 günü ortaya konulan milli iradeyi yok etmektir. Ancak bizlerde ömrümüzün sonuna kadar 19 Mayis 1919 da ortaya koyulan iradeyi koruyacağımıza söz veriyoruz.
Bu duygu ve dusuncelerle genclerimizin ve Yüce Türk Milletinin 19 Mayis Ataturk’u Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık: “ATALARIMIZ KANLARIYLA BİR MİLLETİN TARİHİNİ YENİDEN YAZDI

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.