N95 maskeler İskenderun’da üretilecek

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yoğun çalışmalar yapan İskenderun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri geceli gündüzlü çalışmaları neticesinde cerrahi ve N95 (FFP2) tipi maske makinesi üretimi yapan makine ürettiler.

Okul bünyesinde oluşturdukları Arge merkezinde plan ve projelerini hayata geçiren okul müdürü Yusuf Yıldırım ve öğretmenler basın mensuplarına makinaların tanıtımını yaptılar. Okul Müdürü Yusuf Yıldırım yerli ve Milli bir makine üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla çalışmalara başladıklarını söyledi. Öğretmen ve öğrencilerle 45 günde çalışmaları tamamladıklarını belirten Yldırım, makinanın TSE standartlarına uygun yerli ve milli olduğunu söyledi. Yıldırım, makine ile dakikada 60 ila 80 maske üretilebildiğini belirterek çalışmalarda kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Tanıtım programına Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve öğretmenlerde katıldı. Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz Yönetmenliği’ne uygun üretilen makineler, 12 metre uzunluğunda birbirine entegre 6 üniteden oluşuyor.

N95 maskeler İskenderun’da üretilecek N95 maskeler İskenderun’da üretilecek N95 maskeler İskenderun’da üretilecek

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.