Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Avrupa Günü’ne özel konser

Semavi 3 din ve 6 farklı mezhebe mensup kişilerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, 9 Mayıs Avrupa Günü sebebiyle bu akşam Avrupa Birliği Başkanlığı’nın sosyal paylaşım sitesi üzerinden özel konser verecek.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın bugüne özel düzenlediği program kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 Özel Ödülü’ne layık görülen Antakya Medeniyetler Korosu’nun seslendirdiği şarkılar daha önceden kayda alındı.

Halk ezgilerinin ve ilahilerin seslendirildiği kayıt, bu akşam saat 21:00’da Avrupa Birliği Başkanlığı’nın sosyal paylaşım sitesinden yayınlanacak.

Koronun şefi Yılmaz Özfırat, yaptığı açıklamada, 9 Mayıs Avrupa Günü sebebiyle Türkiye adına dünyaya konser vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın kendilerinden böyle bir talepte bulunmasının ardından tarihi Hatay Valiliği binası önünde özel bir konser çekimi yaptıklarını belirten Özfırat, “Bu konserde, ‘İşte bakın, Hristiyan’ı da, Yahudi’si de, Müslüman’ı da bir arada şarkı söyleyebiliyor, ilahi söyleyebiliyor” diyoruz.” dedi.

Koronun 2007 yılında kurulduğunu hatırlatan Özfırat, bu güne kadar beş yüzden fazla konser vererek, toplamda 5 milyon kişiye ulaştıklarını aktardı.

Koronun amacının kardeşliği ve birlikteliği göstermek olduğunu ifade eden Özfırat, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm dünya ülkelerine tıbbi malzeme yardımında bulunulmasını önemsiyoruz. Biz de koro olarak ilahi ve şarkılarımızla bu birlikteliği daha da güçlendireceğiz.” diye sözlerini tamamladı.

Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Avrupa Günü’ne özel konser

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.