Okullar Ne Zaman Açılacak Bakan Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Covid-19 tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime 31 Mayıs’a kadar devam edileceğini bildirdi.

Bakan Selçuk’un açıklamalarından satır başları şöyle;

Ülkemiz corona Virüsle mücadele içinde. Aldığımız kararları paylaşıyoruz. Bilgilendirmeler şeffaf biçimde devam edecek. Alınan tüm kararların ülkemizdeki bir çok hane halkını ilgilendirdiğinin bilinci içindeyiz. Salgının başladığı tarihten itibaren uzaktan eğitime geçmenin faydalarını da görüyoruz.

Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Tüm çocuklarımızdan ve velilerimizden ricam uzaktan eğitime sıkıca tutunmaları. 16 Mart 2020 itibariyle okullara ara verme ile birlikte bir hafta gibi kısa bir süre içinde uzaktan eğitimi hayata geçirdik.

Sınavlara hazırlanan öğrenciler en hassas olduğumuz konudur. 11. ve 12. sınıfta eğitim gören öğrencilerimizin yapay zeka destekli eğitim sistemine yoğun talebi var. EBA akademik destek platformuna kayıt olan öğrenci sayısının 1 milyona yaklaştığını söyleyebilirim.

Televizyondaki ve internetteki eğitim telafi eğitimidir.

Sınıf geçme ile ilgili notlar 1. dönemde aldıkları notlar geçerli olacak.dedi.

 

Önceki İçerikİskenderun’da Kumar Baskını
Sonraki İçerikDevletin Verdiği Parayı İade etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.