Hatay Vergisiz bölge ilan edilmeli

Av. Serhat Tabanca Suriye meselesinin başladığı günden bu yana ekonomik depremler yaşayan ve Koronavirüs süreci ile nefes alamaz hale gelen Hatay’ın Bölgesel olarak vergisiz bölge ilan edilmesi gerektiğini belirtti.
Marmara vakfı yönetim kurulu üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Yönetim Baş Hukuk Müşaviri olan Av. Serhat Tabanca memleketi Hatay’ın ekonomik durumu ile ilgili bir açıklamada bulundu.
Hatay’da esnaf, tüccar, asgari ücretli, işçi, işveren, çiftçi hepsinin geçmiş prim borçları silinmesi gerektiği gibi önemli konuları kaleme alan Av Serhat Tabanca şöyle konuştu. “Öncelikle, fedakarca vazifelerini yapan sağlık çalışanlarına, Emniyet teşkilatımıza, hepimiz için evinde kalan herkesi selamlıyorum. Yaşam koşulları nedeniyle evinde kalamayan, adaletsiz gelir dağılımı nedeniyle gün bulup gün yiyen, yevmiyeci kardeşlerimi, tüm sağlık risklerine karşılık çalışmak zorunda kalan, çalışmak zorunda bırakılan asgari ücretli kardeşlerimi ve böylesine bir dönemde sosyal devlet ilkesinin gereklerini yerine getiremediğimiz için işsiz kalan, bu memleketin işsiz ve kimsesiz çocuklarını selamlıyorum. Bildiğiniz gibi 24/3/2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Koronavirüs (COVID-19) salgınından dolayı birtakım vergi ödevleri’nin ertelenmesine karar verilmştir.
Tüm detayları resmi gazetede mevcut bunlara hiç girmeyeceğim, Peki bu yeterli mi? Eğer burası Norveç olsaydı ve tek derdimiz somon balıkları olsaydı yeterli olabilirdi ama bizim için yeterli olmadığı gibi, yeterliliğin yanından dahi geçmiyor.
Hatay Bölgesel olarak vergisiz bölge ilan edilmeli
Tüm Türkiye ama özellikle Hatay uzun süredir krizin merkezinde yer alıyor. Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı 20 Ocak 2018’den hatta Suriye’de savaş başlayıp göç dalgası’nın başladığı ve sınırların kapatıldığı günden itibaren Hatay’da esnaf ve tüccar zor günler geçiriyor. Dolayısı ile prim ve vergi borçları esnafımıza, tüccarımıza nefes aldırmıyor, Bu zorluklara rağmen Türkiye şahittir ki Hatay, Devletimizin ve askerlerimizin hep yanında oldu, kalan ekmeğinin yarısını bölüştü, evinde ki son koçu kurban etti helali hoş olsun, Ama uzun süredir iş yapamayan esnaf ve tüccarımızın, bütçesi geçici tedbirlerle geçiştirilemeyecek ölçüde yara almış durumda. Şimdi olması gereken, Dünyada birçok ülkede örneği olduğu üzere, Hatay’da esnaf, tüccar, asgari ücretli, işçi, işveren, çiftçi hepsinin geçmiş prim borçları silinmeli ve vergi ertelemesi yerine, en azından belirli süre Bölgesel olarak vergisiz bölge ilan edilmeli, belli ödevler üzerinden bir süre vergi muafiyeti uygulanmalıdır. Bu yük Hatay’ın üzerinden en kısa sürede alınmalıdır. Hepinize sağlıklı günler diliyorum”

Hatay  Vergisiz bölge ilan edilmeli

Önceki İçerikHatay Büyükşehir Belediyesi Maske Dağıtımına Başladı
Sonraki İçerikArsuz’da Sağlık Çalışanlarına Moral Ziyareti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.