Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bizim gösterdiğimiz hassasiyeti diğer ülkeler de göstermiş olsaydı bugün çok daha farklı bir konumda olurduk.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Havalimanı’nı bin odalı hastane yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Çalışan ve görevli olanlar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evde kalmasını sağlayarak insan hareketliliğini asgari düzeye indireceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hastalığı yayma tehlikesi olan bina, sokak, cadde, köy, mahalle, belde ve hatta ilçe düzeyindeki kimi yerleri tümüyle karantinaya alıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Mücadele döneminde yayınlanan, Tekalifi Milliye Emirlerini özet olarak açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üretimine ara veren, azaltan işletmelerimizdeki çalışanların ücretlerini, asgari ücretlerini geçmeyecek şekilde 3’te 2’sini devlet olarak ödüyoruz. Doğrudan çalışanlarımızın hesaplarına yatırarak gerçekleştiriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştıracağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan:”Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasında şu ana kadar 1 milyar 500 milyon TL, ayrıca 43 milyon TL SMS toplandı.”

Yevmiye ve günlük kazancıyla yaşamını idame ettiren vatandaşlarımız valilik ve kaymakamlara telefonla başvurmaları halinde veya E-Devlet üzerinden başvuru yapmaları halinde devletimiz onlara da her türlü desteği verecek.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.