BEFASA SİLVERMET’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞME SEVİNCİ

Befasa Silvermet işyerinde 92 işçiyi yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi masa başında imzalanarak anlaşmaya sonuçlandı.
İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Befasa Silvermet fabrikası ile Özçelik-İş Sendikası arasında yaklaşık 4 aydır yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.
Anlaşma sonrası açıklamalarda bulunan Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, “Yaşanan küresel salgın nedeniyle dünyanın ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiği, fabrikaların üretime ara verdiği bir dönemde işçilerin yüzünü güldürecek bir sözleşmeye imza atmış olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçen başta Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Merkez yönetimi olmak üzere Fabrika Genel Müdürü Yusuf Dinç beye, fabrika yönetimine, şube yönetimimize, temsilci arkadaşlarımıza ve bu süreci sabırla bekleyen ve her zaman desteklerini arkamızda hissettiğimiz tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sözleşme ilişkin olarak çalışanların maaşlarına ilk altı aylık dönemde yüzde 16, İkinci altı aylık dönemde ise enflasyon oranında ücret artışı yapılacağının bilgisini veren Şube Başkanı Güngör, üçüncü altı aylık dönemde enflasyon+1, dördüncü altı aylık dilimde yine enflasyon+1 oranında ücret artışı yapılacağını ifade etti. Sosyal haklarda ise ilk yıl yüzde 13, İkinci yıl enflasyon +1 oranında artış yapılacağını kaydeden Güngör, çalışanlara ayrıca yıllık 110 gün ikramiye ödeneceğini açıkladı.
Son olarak mevcut izinlere 2 gün ilave edileceğini belirten Şube Başkanı Güngör, “Maddi ve sosyal kazanımlar dolu toplu iş sözleşmemiz başta Befasa Silvermet işyerindeki üyelerimiz olmak üzere işyerimize, Sendikamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BEFASA SİLVERMET’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞME SEVİNCİ BEFASA SİLVERMET’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞME SEVİNCİ BEFASA SİLVERMET’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞME SEVİNCİ BEFASA SİLVERMET’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞME SEVİNCİ

Önceki İçerikHatay Diyanet-Sen Şube Başkanı Hasan Urhan, din görevlileri de yardım kampanyasında bağış yapacak
Sonraki İçerik10 Yıldır Çektiği Ağrıları ‘Ercp’ İle Son Buldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.