10 Yıldır Çektiği Ağrıları ‘Ercp’ İle Son Buldu

Yaklaşık 10 yıldır aralıklarla gelen karın ağrıları yaşayan ve safra yolunda darlık saptanan 44 yaşındaki A.K., İskenderun Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastrohepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şerif Yılmaz’ın uyguladığı ERCP (Endoskopik Retrograt Kolanjio Pankreotografi) yöntemi sonrası sağlığına kavuştu. Yaşadığı ağrılardan ötürü birçok sağlık kuruluşuna başvuran ve tedavi gören A.K., artan şikâyetleri nedeniyle Prof. Dr. Şerif Yılmaz’a başvurdu. Prof. Yılmaz’ın uyguladığı ERCP sayesinde sağlığına kavuşan A. K, böyle özellikli bir işlemin Hatay’da yapılıyor olmasından memnuniyetini dile getirdi.
“Safra yolları tedavisinde ERCP yöntemi”
Uyguladığı ERCP yöntemi ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Şerif Yılmaz ise, “ERCP, safra yolları ve pankreas hastalıklarına yönelik uygulanan endoskopik bir operasyondur. Bu işlemi yoğunlukla safra yoluna düşen taşların çıkarılmasında uygulamaktayız. Bunun yanında safra yolları ve pankreas darlıkları, safra kaçakları ve kanserlerinde kullanılan bu operasyon, ameliyathane koşullarında duodenoskop denilen kameralı endoskopik sistem ve C kollu skopi cihazı yardımıyla gerçekleştirilmektedir. İşlemde; ilişkili kanama, delinme ve pankreas iltihabı gibi komplikasyonların görülmesi son derece düşük orandadır. Bu işlemin şehrimizde güvenle yapılıyor olması; halkımız için hem ekonomik, hem de sosyal avantajlar sağlamaktadır. Hastalar daha ileri merkezlere gitmek zorunda kalmadan bu hizmetten yararlanabilmektedirler” dedi.

10 Yıldır Çektiği Ağrıları ‘Ercp’ İle Son Buldu 10 Yıldır Çektiği Ağrıları ‘Ercp’ İle Son Buldu

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.