İSKENDERUN KAYMAKAMLIĞI HIFZISSIHHA KURULU KARARLARINI AÇIKLADI

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak nitelendirilen “Korona Virüs (COVİD-19) Salgını” ndan vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla “İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu” Kaymakamımız Sn. İskender YÖNDEN’in başkanlığında 27.03.2020 tarihinde yaptığı değerlendirme neticesinde, 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 26. Maddesi ve ilgili Bakanlıklarımız tarafından yayımlanan genelgeler, talimatlar ve duyurular çerçevesinde İlçemizde uygulanmak üzere bir takım koruyucu tedbirler alınmıştır.

İlçemizde başta gençler olmak üzere orta yaştaki vatandaşlarımızın virüsün etki alanı içinde olmadıkları duygusu ile yürütülen çalışmaların aksine cadde ve sokaklarda sosyal hareketlilik içinde oldukları gözlenmektedir. Virüs, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı daha çok etkilemekle beraber tüm yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sosyal hareketliliği virüsün yayılmasını hızlandırmaktadır.

Vatandaşlarımızın sahil bantları, mesire, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak spor, yürüyüş vb. faaliyetler nedeni ile çok yakın mesafede bir arada bulunabilecekleri, bu durumun hem kendi sağlıkları hem de başta virüsle mücadelede en temel önlem olan vatandaşların evde kalma duygusunu zaafa uğratarak toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği değerlendirilmektedir.

Bu doğrultuda;

1- 28.03.2020 tarihinden itibaren olmak üzere virüsle mücadele sonuçlanıncaya kadar ilçemizde vatandaşlarımızın sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında, piknik yapmak, balık tutmak, (Baraj , gölet, ırmak ve nehirler) spor, yürüyüş vb. faaliyetlerinin yasaklanmasına,

2- İlçemizde Kaymakamlığımız tarafından belediye merkezi sistemleri, camiler ve kolluk birimlerinin kullandığı araçlardan sürekli olarak vatandaşlarımızın gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları için ikaz/anons yapılacak, kolluk görevlileri tarafından da cadde ve sokaklarda zorunlu olmadıkça sosyal hareketlilik içinde olanlar evlerinde kalmaları konusunda uyarılmasına,

3- İlimizdeki tüm halı saha vb. tüm spor tesislerinin faaliyetlerinin durdurulmasına,

4- Görülen lüzum üzerine, personel ve işçi servislerinin yolcu kapasitelerinin % 50 oranında yolcu taşımaları,

5- Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Oy birliği ile karar verilmiştir.

Söz konusu alınan kararlar ve tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğini aksi takdirde cezai işlem yapılacağını hatırlatırken, kadirşinas vatandaşlarımızca bu süreçte hassasiyet ve titizlik göstermelerini önemle rica ederiz.

İSKENDERUN KAYMAKAMLIĞI HIFZISSIHHA KURULU KARARLARINI AÇIKLADI

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.