İbrahim GÜL, 11 aylık başkanlık sürecini anlattı

Başkan İbrahim GÜL’ün Belen Haber aracılığı ile yaptığı açıklamada Belen’e yapılan hizmetleri detayları ile anlattı.
Başkan GÜL: “Hizmetleri bilmek Belenli hemşehrilerimizin en doğal hakkı”
Belen Belediye Başkanı İbrahim GÜL, açıklamasının başında; “Kıymetli arkadaşlar hepinizin şunu bilmesini isterim ki, Belen Belediyesinin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hizmet etmeye çabalıyoruz. 11 aylık görev süremizde neler yapıldığını, nereden nereye geldiğimizi bilmek tüm Belenli hemşehrilerimin sonuna kadar hakkıdır.” dedi.
Başkan GÜL: “Vatandaştan benzin istendiği günleri geride bıraktık.”
11 aylık süre içerisinde yapılan ve yapımına devam eden çalışmalar hakkında bilgi vermeye devam eden Başkan GÜL; “Benzin yok diye vatandaştan benzin istendiği günleri geride bıraktık. Bir tane doğru düzgün taziye çadırı olmayan Belen Belediyesinin, şu an beş adet sıfır yapılmış taziye çadırı, masa ve sandalyeleri var.” dedi.

Belediye bünyesindeki araçlara da değinen Başkan İbrahim GÜL; “Çöp toplayacak aracı olmayan, sürekli arıza yapan araçların tamirinin bile yapılamadığı bir Belen Belediyesi yok artık. Çünkü 11 ayda iki çöp kamyonu, bir çift kabin pikabı Belediyemiz bünyesine kazandırdık. Araçlardan İki tanesi komple yenilenerek, Tüm arızalı araçlarımızın tamirini yaptırdık. Bir adet çift kabin pikap, bir adet 18 kişilik Minibüsün siparişini verdik. DMO’dan (Devlet Malzeme Ofisi) on gün içinde Belediyemize teslim edilecek.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Vatandaşın en çok şikayet ettiği yollar hakkında da açıklama yapan Başkan GÜL; “Benlideresi, Atik, Kıcı ve Çerçikayası köylerimizde parke döşemesi yapılmakta bir kaç güne bu köyler bitecek. Ardından Kömürçukuru, Şembük ve Ötençay mahallelerimize başlanacak. En fazla 6 ay sonra yolları parke yapılmayan köyümüz kalmayacak. Göreve başlamadan Benlideresi Kömürçukuru beton asvalt yolunu Şehircilik bakanından bizzat şahsım talep ederek yapımını sağladık. Tosyalı Cami önündeki asvalt yolu ve Çevre düzenlemesini yaptık. Belen merkezdeki Pazaryerimizin beton asvaltını ve düzenlemesini yaptık. Abdulhamithan ortaokulunun Sarımazı mahallesine kadar olan yolunun asvaltını yaptık. Şevket Çalışkan başta olmak üzere tüm okullarımızın bahçe düzenlemesi, yol ve benzeri hizmetlerinin tamamını bitirdik. İçme suyu bağlantılarını Büyükşehir Belediyemize ihale ettirdik. Çalışmalar başladı. Beş tane su deposu ve eksik kalan içme suyu bağlantıları yapılıyor. Süresi bir yıl. Allah’ın izni ile bir yılda bitecek. İçme suyu bağlantısı yapılan yollarımızı hemen asvalt ve taş döşemesi yapacağız. Halilbey mahallemizdeki pazar yerimize konteynır tandır yaptık. Pazar yerimizi genişletip tamamını parke yapıyoruz.” dedi.

Başkan GÜL: “32 yıldır el değmeyen Atatürk Parkı 23 Nisan’a yetişecek!”
Mahallelerde çocukların nefes alacağı ve oyun oynayacağı yerler hakkında bilgi veren Başkan İbrahim GÜL: “Göreve başladığımız ilk ay Cumhuriyet mahallesinde Yavuz Çalışkan parkını yaptık. Hemde büyükşehirlerin en lüks mahallelerinde yapılan parklardan daha kaliteli oldu. Kömürçukuru okulumuzun çocuk parkını yaptık. Çerçikayası çocuk parkımız ise bitmek üzere. Fatih Mahallesi Petek evler parkımız yapılıyor. İnşallah 25 gün sonra bitecek. Abidenin ikinci etap kafeteryasını tamamladık. Belen’in Bakras, Muhlisali ve Cumhuriyet mahallelerinde 40 yıldır yapılmayan sayısız merdiven ve istinad duvarlarını yaptık ve hala yapıyoruz. Belen Merkezde bulunan Atatürk Parkımız 32 yıl önceki haliyle köhnemişti. Bu parkı da Türkiye standartlarında bir tören alanı ve park olarak yapımına başladık. 23 Nisan törenlerine yetişecek. İssume mahallesi Orman müdürlüğü binasını olduğu çamlıkta ve Kıcı köyümüzde iki tane halı saha ihalesini yaptık. Çalışmalar 15 gündür devam ediyor. 20 gün sonra bitecek. Halilbey Mahallemizde standartlara uygun futbol sahası yapacağımız alana dolgu çalışmaları devam ediyor. Parası Hatay il spor müdürlüğümüzün hesabında tutuluyor. Büyükşehir Belediyesinin 1/5000 ölçeklik planını bekliyordum. O planda bitti artık ihalesini yapacak aşamaya getirdik. anlayacağınız futbol sahamızın parası bile hazır. İnşallah altı ay içinde bitiriyoruz.” dedi.

Başkan GÜL: “Sözlerimizi yerine getireceğiz kimsenin endişesi olmasın”
Başkan İbrahim GÜL, Belen Belediyesinin eski borçlarına atıfta bulunarak; “Arkadaşlar bu ekonomik sıkıntı ve yaşadığımız olayların arasında bu paralar ile ilçemize yapılacak yatırımları kazandırmak bile çok emek isteyen işler. Belediyemizin tüm atıl bırakılan tarlalarını ağaçlandırıyoruz. ilk etapta Benlidere mahallesindeki arazimize 1700 tane Ceviz ağacı ektik. Göreve geldiğimiz ilk ay içinde Soğukoluk Mahallesine beş yıldız otel bahçesi kalitesinde piknik alanı yaptık. Millet parkımızın ihalesini yaptık. Hemde Belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmadan. 1 haftadır çalışıyoruz. 4 ay içinde bitirilecek. Belediyemizin hemen karşısındaki ucube yapıları yıktık ve bin yıllık tarihi ortaya çıkardık ve belediye kasasından bir lira çıkarmadan restore ettirdik. 30 Ağustosta Yayla şenliklerimizi yaptık. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz ise aralıksız devam ediyor. Köy okullarımızı ve vatandaşlarımızı sinema ve tiyatro ile buluşturuyoruz. Çocuklarımıza spor kursları ile hizmet ediyoruz. Daha sizlere buradan yazamadığım bir çok hizmeti 11 ay gibi bir zamana sığdırdık. Şimdi siz elinizi vicdanınıza koyun ve neler yapılmış neler yapılıyor bir değerlendirin. Biz ne söz verdiysek yaparız, kimse endişe etmesin. Olumlu ya da olumsuz yorum yapan tüm hemşehrililerime teşekkür ediyorum. Çalışmalar hakkında daha detaylı bilgi ve fotoğrafları belen belediyesinin sosyal medya facebook adresinden ulaşabilirler.” diyerek sözlerini bitirdi.

İbrahim GÜL, 11 aylık başkanlık sürecini anlattı İbrahim GÜL, 11 aylık başkanlık sürecini anlattı İbrahim GÜL, 11 aylık başkanlık sürecini anlattı İbrahim GÜL, 11 aylık başkanlık sürecini anlattı İbrahim GÜL, 11 aylık başkanlık sürecini anlattı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.