Mhp Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: Suriyeli Kaldıracak, Ne Türkiye’nin Ne De Hatay’ın Gücü Kaldı

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalar da bulundu. Bir çok konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaşıkçı:” Suriyeli misafir edebilecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak ne Hatay’ın ne de Türkiye’nin artık bir gücü kaldı.”dedi.
İDLİB HATAY’I YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
Aynı coğrafyanın parçasıyız. İklimimiz bir, Toprağımız bir. Birçok Hataylının akrabası İdlib’de. Birçok İdlib’linin de Hatay’da yakınlar akrabalar var. Coğrafya sınırlarla çevrilmiş ama o sınırı bir kenara koyduğunuz zaman, aynı coğrafya. İdlib özellikle Hatay’ı yakından ilgilendiriyor.
GÖÇ DALGASININ HEPSİ HATAY ÜZERİNDEN GELECEK
Çünkü orada olası bir göç dalgasından en fazla etkilenecek olan coğrafya Hatay. İdlib ile baktığın zaman yaklaşık Türkiye’de 132 kilometrelik bir sınırı var. Allah korusun bugün bir göç ile karşı karşıya kaldığımız zaman İdlib’den Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi uluslararası gözlemcilerin ifade ettiği gibi 700 bin 1 milyon veya 1 buçuk milyonluk göç dalgasının hepsi Hatay üzerinden gelecek.
SURİYELİ KALDIRACAK NE TÜRKİYE’NİN NE DE HATAY’IN GÜCÜ KALDI
Suriyeli misafir edebilecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak ne Hatay’ın ne de Türkiye’nin artık bir gücü kaldı. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız İdlib’de Türk askerinin varlığını ifade ederken değindiği temel konu bu. “Bu insanlar nereye gidecek” diyor. O coğrafyada yaşamalarını temin etmek için de Suriye rejiminden kaynaklanan bombalamaların bir şekilde bitmesi lazım. Fırat Kalkanı ve Afrin Bölgesi’nin alabileceği insan sayısı yani kapasitesi belli.”dedi.
OLAĞANÜSTÜ PERFORMANS GÖSTERDİLER
Sözleşmelilere kadro ile ilgili gelen bir soruyu yanıtlayan Kaşıkçı:” Milliyetçi Hareket partisinde özellikle Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, bu süreçte sözleşmeli kadro kardeşlerimize kadro gelmesi yönünde mecliste olağanüstü performans gösterdiler. Ben onları da ayrıca teşekkür ediyorum.
MİLLETİMİZİN TAMAMININ PROBLEMİ
Bu konuyu onlar dile getirdi biz arkadan Lojistik Destek sağlıyoruz ancak gördüğümüz şu gerçekten de bu kardeşlerimizin durumu artık bir an önce bu çözülmeli. Her ilimizde he ilçemizde neredeyse böyle bir problem var ve bu problemi yaşayan kardeşlerimizin şöyle bir baktığımız zaman tüm siyasi partilerden kardeşlerimiz. Bu da demek oluyor ki milletimizin tamamı.
GÜNDEMİ SICAK TUTUYORUZ
Bu kardeşlerimizin problemlerini sıkıntıların çözülmesi için Milliyetçi Hareket Partisi bu gündemi sıcak tutmak ve özellikle AK Parti tarafında etkili olmak için de orayla ilgili yapılan görüşmelerde ben biliyorum. İnşallah biz de müjdeli haber hep beraber bekliyoruz.
BU KADROYU GERÇEKTEN HAK EDİYORLAR
Kışın ortasında daha yolun yarısında bu kardeşlerimize haydi siz işten çıkartıyoruz demek insanca bir uygulama değil. Bu kardeşlerimizi çalıştıkları iş yerlerinde kadroya alıp artık öyle bir sağlam bir kafayla geleceklerini odaklanmaları lazım.”dedi.

Mhp Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: Suriyeli Kaldıracak, Ne Türkiye’nin Ne De Hatay’ın Gücü Kaldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.