“Çatışma Çözme, Olumsuz Duygular ve Zor İnsanlarla Başa Çıkma Eğitimi” Düzenlendi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Organ Üyeleri ve personellerine yönelik eğitimlere devam ediyor.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası eğitim faaliyetleri kapsamında, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOBB ETÜ-SEM) işbirliği ile “Çatışma Çözme, Olumsuz Duygular ve Zor İnsanlarla Başa Çıkma” eğitimi verildi.
Türkiye genelinde oda/borsa yönetimi, meclis üyeleri ve personellere yönelik eğitimler verdiklerini belirten Dr. Cengiz Tavukçuoğlu; “Bu gün İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim, meclis üyeleri ve oda personelleri ile birlikte olmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.
Çatışmayı, bireylerin ya da grupların birlikte çalışma sorunlarından kaynaklanan ve normal faaliyetlerin durmasına veya karışmasına neden olan olaylar olduğuna dikkat çeken Tavukçuoğlu eğitiminde; “İş yerlerinde anlaşmazlık, huzursuzluk, mutsuzluk, uzlaşmazlık, şiddet, kavga, basit farklılıklar yasal çekişmelere neden olabilir. Eğer çatışma uzun süre çözülmezse, iş motivasyonu azalır, iş stresi ortaya çıkar, örgüt iklimi bozulur, etkililik ve verimlilik düşer, zaman ve enerji kaybı yaşanır. Çatışmanın olumlu yönleri de vardır. Bunlar, orijinal ve iyi fikirler ortaya çıkabildiği gibi, çatışmalara çözüm bulabilmek için kişilerin araştırma yapma eğilimi de artar. Her çatışmanın üç çözümü vardır. Benim çözümüm, senin çözümün ve gerçek çözüm. İş yerlerinde çalışanlar ile kurum müdür amir ilişkileri seviyeli olmalı, saygı içerisinde hareket edilmelidir. İş yerlerinde karşılıklı saygı, sevgi, ikili diyaloglar o iş yerindeki başarıyı arttıracaktır” şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Tavukçuoğlu’nun eğitiminin oldukça verimli geçtiğini belirten İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İTSO olarak, yönetim kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz ve personellerimize yönelik eğitimler düzenliyoruz ve bu eğitimleri de alanlarında en uzman kişileri getiriyoruz. Bu günde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Uygulama merkezinde görevli öğretim üyesi Dr. Cengiz Tavukçuoğlu İskenderun’da daha önce de gelip, bizlere eğitimler vermişti. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
TOBB ETÜ-SEM Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Tavukçuoğlu tarafından düzenlenen eğitime, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, İTSO Meclis Üyeleri Bayram Alpagül, Tuncay Paşaoğlu, Yüksel Cirdi, Levent Çam, Bestami Kılıç, Nasrettin Murt, Necdet Tatlı ve İTSO Personelleri katıldılar.

“Çatışma Çözme, Olumsuz Duygular ve Zor İnsanlarla Başa Çıkma Eğitimi” Düzenlendi “Çatışma Çözme, Olumsuz Duygular ve Zor İnsanlarla Başa Çıkma Eğitimi” Düzenlendi

Önceki İçerikHatay’da 1 Haftada 106 Trafik Kazası Meydana Geldi
Sonraki İçerikMEMLEKETİN YABANCISI BİZ OLDUK…
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.