Kamu – Sen Genel Merkez Yöneticileri Hatay Ve Osmaniye’deydi

Genel Merkez Yöneticileri Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolgun, bölge ziyaretleri kapsamında, Hatay 1 ve 2 No’lu Şube ile Osmaniye Şubesinin düzenlediği istişare toplantılarına katıldı. Toplantılarda, Hatay 1 No’lu Şube Başkanı Ömer Solğun, Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, şube yönetimleri ve çok sayıda üyemizde hazır bulundu.
Toplantılarda konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, “Bu ziyaretlerle Türkiye’de vatan sevdalıları ile bir araya geliyoruz. Var olsun teşkilatımız” dedi.
Memur Paketi konusunda ısrarcı olduklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan,”Bu pakette yer alan başlıklar çözülürse emin olun sorunların birçoğu ortadan kalkar” dedi.
Şahindoğan; “Memur paketi konusunda ısrarcıyız. Ana başlıkları içine aldığımız bu pakette yer alan başlıklar çözülürse emin olun sorunların birçoğu ortadan kalkar. Mesela, 3600 ek gösterge meselesi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda verdiği sözün üzerinden 1 buçuk yıl geçti. Sayın Bakan, “Bu sözü yerine getireceğiz” dedi. Peki ne zaman? Ne kadar daha bekleyeceğiz? Artık adım atılsın ve bütün kamu çalışanlarının ek göstergeleri yeniden düzenlensin.” dedi.
Vergi dilimleri konusunda da önemli değerlendirmelerde bulunan Şahindoğan; “Vergi dilimi konusunda herkesin kazancına göre vergi alınmalıdır ama ne yazık ki bizde böyle işlemiyor. Memurlar daha maaşlarını almadan vergilerini ödüyorlar. Kamu çalışanlarının vergi dilimleri yüzde 15’de sabitlenmeli ve bu adaletsizlik sona ermeli.” dedi.
Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun; her zaman çalışanların safında yer aldıklarını belirterek, kimsesizlerin kimsesi, korkakların cesareti olmaya devam edeceklerini kaydetti.
Dolğun şunları kaydetti: “Kirletilmiş bir sendikal çalışma sahasını, düzeltmek, temizlemek ve en önemlisi ahlaklı, edepli ve sadece çalışanların safında yer alarak mücadele etmenin ne olduğunu anlatacağız. Anlatacağız ki, kimsesizlerin kimsesi, korkakların cesareti olalım. Kamu çalışanı arkadaşlarımız endişelenmesin. İlmek ilmek işleyerek, çalışanların mutlu huzurlu olması için çaba gösteriyoruz. Sendikamsı yapı çalışanların değer yargılarını alt-üst etti. İşimiz zor ancak bu tarihi sorumluluğun üstesinden gelebilecek sağlam temellere oturmuş bir teşkilat yapımız var. Korkmadan, endişelenmeden bu kutlu mücadelemizde insan kazanarak büyümeye devam edeceğiz.” dedi.
Sözleşmeli çalışanların sorunlarını dile getiren Dolğun, “Sözleşmelilerin kadroya alınması için mücadelemiz sürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz günlerde sözleşmeliler konusunda yaptığı açıklamaya katılmak elbette mümkün değildir. Sözleşmeliler çalışıyor ise, kadrolu memurlar yatıyor mu? Bu yaklaşımı asla kabul edemeyiz.” dedi.

Kamu – Sen Genel Merkez Yöneticileri Hatay Ve Osmaniye’deydi

Önceki İçerikHatay’da, 2020 Ocak ayında 1803 konut satıldı
Sonraki İçerikSendikanın Başkanları Emekçilerin Hakları için kenetlendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.