Mmk Da Sözleşme Sevinci

Özçelik-İş Sendikası Emekçinin Hakkını alın teri kurumadan alıyor

Hatay ve Kocaeli’nde faaliyet gösteren MMK Metalurji ile Özçelik-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme süreci anlaşmayla sonuçlandı.
900 çalışanı kapsayan sözleşmede emekçiler lehine birçok maddi ve sosyal kazanımlar yer aldı.

Sözleşmeye yönelik olarak açıklamalarda bulunan Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, “Tezgah başlarında çalışan üyelerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda, onların huzur ve mutluluğunu artırmaya yönelik olarak yürüttüğümüz toplu iş sözleşme sürecinin masa başında ve iş barışına katkı sunacak bir şekilde sonuçlanmış olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ülkemizin ve özellikle metal sektörünün içerisinden geçtiği kritik süreç göz önünde bulundurulduğunda kazanımlarla dolu bir sözleşme imzalamaktan dolayı mutluyuz. Bu süreçte desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’ye ve Sendikamızın Genel Yönetim Kuruluna, Sendikamızın Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç’a, ve Şube yöneticilerimize ,Genel Müdür Denis Kvasov’a, Avukat Hakan Üncüoğlu’na ve arkamızda dimdik duran MMK emekçilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin, başta MMK Metalurji’deki emekçi kardeşlerim olmak üzere işyerimize, sendikamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. “ diye konuştu.

Bu kapsamda sözleşmenin süresi 2 yıl olacak. Sözleşmenin ilk 6 ayında çalışanların ücretlerinde %8+30 kuruş (9.7) seyyanen artış yapılacak. İkinci 6 ayda ise %6, (Tüfe % 6 yı geçerse enflasyon)üçüncü altı ayda TÜFE+1, dördüncü 6 ayda ise TÜFE+2,5 oranlarında çalışanların ücretlerinde artış sağlanacak. Yılda 105 gün olan ikramiye ise 120 gün olarak uygulanacak. Ayrıca sosyal haklara da yüzde 20 oranında zam yapılacak.

Mmk Da Sözleşme Sevinci Mmk Da Sözleşme Sevinci Mmk Da Sözleşme Sevinci Mmk Da Sözleşme Sevinci

Önceki İçerikMeteorolojiden Sağanak Yağmur Uyarısı
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Meclisi 6 Gündem Maddesiyle Toplandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.