İskenderun Belediye Meclisi 6 Gündem Maddesiyle Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Toplantı öncesinde belediyenin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında görsel sunum eşliğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” İskenderun’a Değer katacak birçok çalışma içerisindeyiz. Ziraat Bahçesi olarak bilinen araziye millet bahçesi yapılması noktasında önemli girişimlerimiz var. Sakarya mahallesinde Emel Akçay ilkokulunun karşındaki gayrimenkul girişimlerimiz sonucunda belediyemiz envanterine kazandırılmıştır. Mevcut 5 Temmuz stadının tamamen yıkılarak yerine millet bahçesi yapılması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımızın verdiği talimatın ivedilikle hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları ve prosedürü devam ettiriyoruz. Yeni stadyumu ise İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsüne yapılması için işlemler tamamlanarak protokol aşamasına gelinmiştir” dedi.
İskenderun’muzun 45 mahallesine eşit hizmet götürdüklerini belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Fen İşlerimiz, Temizlik İşlerimiz, Park Bahçe Müdürlüğümüz, Zabıta Müdürlüğümüz ve diğer müdürlüklerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Sosyal ve kültürel anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kıymetli hemşerilerimize en iyi hizmeti vermek için durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.
Gündemde bulunan;

1- Belediyemizde görev yapan memur ve sözleşmeli memurların yemek ihtiyaçlarının karşılanması maksadı ile Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği Madde 4 hükümlerine göre belirtilen hususların uygulanması yönünde karar alınması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
2- Belediyemize ait 1. Mıntıka 2678 ada 2 parsel sayılı taşınmazın Minibüs Garajı olarak kullanılmak üzere Hatay Büyükşehir Belediyesi adına 3 yıllığına bedelli olarak kullanılması ve kullanım bedelinin encümence tespit edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
3- Belediyemiz demirbaşına kayıtlı araçların yetersiz olması ve hizmetlerin aksamaması için Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet FORD marka Tourneo Courier Titanıum EcoBlu kamyonet türü araç, 1 adet RENAULT marka Megan Sedan Touch 1.5 Blue Dci EDC 115 bg binek türü araç, 2 adet 31+1+1 kişilik Otokar Sultan Maxi marka otobüs türü araç, 2 Adet 17+1 Kişilik FORD Transit 460ED Deluxe marka minibüs türü araç ile 1 adet Otokar Atlas marka kamyon araç üzerine 16 mt. Hidrolik Bomlu vinçli Teleskopik platform türü araçların Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması hususunda gerekli meclis kararının alınması ile ilgili Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
4- Park Bahçe Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Hatay İlinin Büyükşehir Belediyesi olması, müdürlüğe bağlı olan Mezarlıklar Biriminin Büyükşehire bağlanması, Beldelerin Mahalle olması ve Belediyemizin görev alanına dahil edilmesi nedeniyle yeniden düzenlenmiş olup yeni görev ve çalışma yönetmeliğinin Meclisce görüşülmesi ile ilgili Park Bahçeler Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
5- Cumhurbaşkanlığı eylem planında yer alan daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu eylemleri yer almakta olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediyelerin yapacakları projeleri desteklemek amacıyla Bakanlık ve İLBANK A.Ş. arasında protokol imzalandığından, bu proje hibesinden faydalanmak üzere hazırlanmakta olan bisiklet yolu projesi için Belediyemiz, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliği protokolünü imzalamak için Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI’ya yetki verilmesi ile ilgili Park Bahçeler Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
6- İlçemiz İskenderun’da idaremizin yetki alanında bulunan asansörlerin periyodik kontrol yönetmeliği hükümlerine göre uygun görülen ve uygun şartları taşıyan yüklenicilerle sözleşme ve protokol imzalanabilmesi için 5393 sayılı kanunun 38.maddesine istinaden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’ya yetki verilmesi konusundaki İmar ve şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

İskenderun Belediye Meclisi 6 Gündem Maddesiyle Toplandı İskenderun Belediye Meclisi 6 Gündem Maddesiyle Toplandı

Önceki İçerikMmk Da Sözleşme Sevinci
Sonraki İçerikLenf bezlerinin şişmesi tiroid kanserinin habercisi olabilir
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.