Hatay’da Deprem Beklentisi Yüksek

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: EKSİKLER ACİLEN GİDERİLMELİ
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay ve çevresinde olabilecek olası bir depremle ilgili alınması gereken tedbirler hakkında uyardı. Kaşıkçı:” Hatay’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Afet koordinasyon müdürlüğü kurulmalı. Yeterli tecrübeye sahip arama kurtarma personeli, araç ve ekipman desteği yapılmalı. Hiç bir sorumluluktan kaçmadan her türlü çalışmanın içerisinde olacağımızın da bilinmesini isterim. dedi.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı açıklamasında şunlara değindi: “Bilim insanları günlerdir televizyon programlarında Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Hatay ve çevresinde bir deprem beklentisinin yüksek olduğunu ifade ediyorlar.Bizlere düşen ise deprem öncesi ilimizde ki hazırlıkların ne aşamada olduğunu inceleyip vatandaşlarımızda deprem bilincinin iyice yerleşmesine vesile olmak. İşte bu yüzden Hatay’da olası bir deprem öncesi gördüğümüz eksiklikleri ve tavsiyelerimizi dile getirmeğe devam edeceğiz.

Yaptığımız incelemeler neticesinde deprem konusunda riskli bir bölge olan Hatay’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Afet koordinasyonu ile ilgili bir müdürlüğün olmamasını büyük bir eksiklik olarak görmekteyiz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş’ın bu konuyu dikkate alarak Büyükşehir bünyesinde Afet Koordinasyon Şube Müdürlüğü kurmasını tavsiye etmekteyiz. Aynı zamanda bu müdürlüğün ilçe belediyeleri ile eşgüdüm halinde çalışmasına öncülük etmelidir.

Yine bir başka eksiklik olarak gördüğümüz husus ise Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri bünyesinde yeterli tecrübeye sahip arama kurtarma görevlisi bulunmamasıdır.Bu konudaki tavsiyemiz ise ya yetişmiş personel temini ile Belediye kadrolarımız güçlendirilmeli, yada mevcut personelin AFAD tarafından eğitilmesi sağlanılmalıdır.Yine bir eksik husus ise arama kurtarma çalışmalarında gerekli olacak olan araç ve ekipman noktasında belediyelerimizin eksiklikleridir.

Samimi olarak tamamen Hatay’lı hemşerilerimizin geleceğini düşünerek yapmış olduğumuz bu yapıcı önerilerin dikkate alınacağını umuyoruz.Son olarak da hiç bir sorumluluktan kaçmadan her türlü çalışmanın içerisinde olacağımızın da bilinmesini isterim.”dedi.

Hatay’da Deprem Beklentisi Yüksek

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.