Belen Belediyesi Sokak Hayvanlarına Yardım Ekibi, Hizmete Başladı

Belen Belediyesi tarafından kurulan Sokak Hayvanlarına Yardım Ekibi, araba çarpması nedeniyle yaralanan sokak köpeğine ilk müdahaleyi yaparak HBB ekiplerine teslim etti.
Belen ilçesinin uluslararası yol güzergahı olması ve sokak hayvanlarının sıkça karşılaştığı kazalar nedeniyle kurulan, Belen Belediyesi Sokak Hayvanlarına Yardım Ekibi, yaralı yada hasta hayvanı belediye bünyesinde bulunan barınağa getirerek, sıcak bir yuva ve yemek desteğiyle ilk müdahaleyi yapıyor. Kaza olaylarında ise acil olarak Hatay Büyükşehir Belediyesiyle irtibata geçen Belen Belediyesi, sokak hayvanının veteriner tarafından bir an önce tedaviye alınması adına HBB yetkililerine ulaştırıyor.
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’de konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Vatandaşlarımız, tedaviye ihtiyaç duyduğunu, sahibi tarafından şiddet gördüğünü düşündüğü zor durumdaki sokak hayvanlarını korumak için Belen Belediyesi 0536 360 7777 numaralı telefonu 7/24 arayabilir yada Whatsapp üzerinden görüntülü yada sesli mesaj göndererek, bakıma muhtaç sokak hayvanının yardıma ihtiyacı olduğunu belediyemize bildirebilirler.
Bizler önce insan olarak sokak hayvanlarının da hayatta kalmaya hakkı var diyerek davranmalı ve bu güzel dünyada birlikte yaşadığımızı unutmamalıyız. Hayvanları seven, koruyan ve onların yaşaması adına çevresini bilgilendiren iyi insanların varlığı sürdükçe, insanlığın kazanacağını biliyoruz. Bunun için hayvan satın almak yerine sahiplenelim ve şu soğuk aylarda, insanlığın ölmediğini göstermek adına, sokak hayvanlarına yiyecek yardımı yapalım.” İfadelerini kullandı.

Belen Belediyesi Sokak Hayvanlarına Yardım Ekibi, Hizmete Başladı Belen Belediyesi Sokak Hayvanlarına Yardım Ekibi, Hizmete Başladı Belen Belediyesi Sokak Hayvanlarına Yardım Ekibi, Hizmete Başladı

Önceki İçerikİGEV yönetiminden İTSO’ya nezaket ziyareti
Sonraki İçerik‘Hiperaktivite Ve Dikkat Eksikliği’ Okul Başarısını Etkiliyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.