İskenderun Irak arasındaki 40 yıl Önceki köprü Yenileniyor

Limakport İskenderun Irak Erbil’de düzenlediği Lansman toplantısında Iraklı iş insanlarına İskenderun Limanın’ın avantajlarını ve yeniden yapılanmasını anlattı.

Ortadoğu ve Avrupa arasındaki önemli konumunu avantaja çevirmek ve transit taşımacılığı ülke ve bölge çıkarlarına uygun olarak yeniden inşaa etmek için çalışmalarını sürdüren Limakport İskenderun bir süre önce Erbil’de açtığı ofisi ile bölgede önemli atılımlar yapıyor. Erbil’de düzenlenen lansman toplantısında İskenderun Limanın’ın avantajlarını ve bölgede yapılanmasını hedef alan Limakport Irak’lı iş insanları ile bu toplantıda önemli bir yol kat etti. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy Irak’lı iş insanlarına İskenderun körfezi lojistik faaliyetlerinin ticari avantajlarını anlattı. İskenderun limanına 800 Milyon dolara yakın yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Gündüz Arısoy yıllık 1 milyon ton konteynır kapasitesini 3 milyon TEU konteyner ellecleme kapasitesine çıkarma planları yaptıklarını belirterek şöyle konuştu. ” Irak Erbil’e en yakın liman olma özelliğini taşıyan İskenderun limanı Erbil’e 925 km uzaklıkta ayrıca , Tebriz ve Bağdat gibi noktalara geçiş yolu olabilecek konumdadır. Irak’ın Güneyine Süveyş kanalını geçip Arap yarım adasını dolaşarak gitmek yerine İskenderun limanı üzerinden gitmek çok kısa bir yol ve avantajdır” dedi. Limak Yöntim Kurulu üyesi Kerem Güzel ise yaptığı sunumda Limak Holdingin bölgedeki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
40 yıllık bağı tazelemek istiyoruz
Limakport İskenderun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü ise yaptığı konuşmada Irak iş insanlarına İskenderun Limanı ile Irak arasındaki 40 yıllık geçmişe sahip olan bağı tazelemek istediklerine vurgu yaptı. Ünlü şöyle konuştu. ” Bizler, denize sınırı olmayan ancak ticari potansiyeli yüksek ve bölgenin lojistik merkezi olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen bu bölgeye en yakın LimakPort İskenderun Limanıyız. Temelleri 1976 yılına dayanan, inşaat, turizm, çimento, altyapı, üstyapı ve enerji yatırımları, enerji taahhüt, havacılık ve gıda alanlarında milyarlarca dolarlık projeleri yöneten ayrıca Zakho tünelini inşa eden Limak Şirketler Grubuyuz. Biz 100 yıl önce Anadolu-Bağdat Demiryolları Kumpanyası tarafından işletilen, 40 yıl öncede Irak tarafından yoğun şekilde kullanılan Iskenderun Limanıyız. Biz Limak Şirketler Grubu tarafından yaklaşık 800 Milyon Dolar yatırım yapılarak, tüm altyapısı ve makine ekipmanı yenilenen bölgeye en yakın, en modern, en hızlı ve en ucuz hizmet alabileceğiniz, yıllık bir milyon Konteyner elleçleme kapasitesi sunan LimakPort İskenderun Limanıyız.
Bizler bu bölgede ticaret yapan ticaretini geliştirmek için uygun fiyatlı ve hızlı lojistik hizmete ihtiyaç duyan siz kıymetli iş insanlarına bir farkındalık yaratmak için buradayız.
LimakPort Iskenderun limanının Kuzey Irak için en yeni ve en yakın ticaret kapısı olduğunu anlatmak için buradayız.
Bugünlerde yoğunluktan hizmet almakta sorun yaşadığınız Mersin Limanına, Protestolardan sürekli kapanan Um-Qasr limanına ve Erbil’e 1.500 Km uzakta olan aqaba limanına alternatif olarak size sadece 925 km mesafedeki en yakın limanı kendi limanınız gibi kullanabileceğiniz LimakPort İskenderun limanını ve size avantajlarını anlatmak için buradayız. Iskenderun Limanının rahatlıkla kullanabileceğinizi anlatabilmek için İskenderun’a gelmenizi beklemedik, uzakta kalmadık biz sizlere geldik” şeklinde konuştu.
Mehmet Ünlü ayrıca Iraklı iş insanlarına Avrupa’dan, Çinden, Amerikadan veya dünyanın herhangi bir yerinden müşteriye ait ürünü alarak LimakPort İskenderun Limanı üzerinden Irak’ta kapılarına kadar teslim edecek bir hizmeti sunmaya başladıklarının müjdesini verdi.
Lansman toplantısında Limak Yönetimi ile Irak’lı iş insanları arasında soru cevap bölümü gerçekleştirildi. Irak ve Erbil bölgesinde ticaret yapan ve bu kapsamda İskenderun limanını kullanmak isteyen iş insanları merak ettikleri soruların cevaplarını Limak yönetiminden aldılar.

İskenderun Irak arasındaki 40 yıl Önceki köprü Yenileniyor

Önceki İçerikHatay’da, 2019 Kasım ayında 2.269 konut satıldı
Sonraki İçerikİskenderun Asfalt yama çalışmaları devam ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.