Dasifed Fikir Maratonu Devam Ediyor

DASİFED (Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu) Doğu Akdeniz bölgesinin gelişimi için Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ile VİDEA Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen ‘DASİFED Ödüllü Fikir Maratonu’nu ilk iki yarışması sonuçlandı ve üçüncü projesi ‘Hatay Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ için yaratıcı ve sıra dışı fikirler toplamak üzere çalışmalara başladı.

Başta gençler olmak üzere, bölge halkının fikirlerini alarak, bölgesel kalkınma odaklı projelerin geniş kitleleri kapsaması adına başlatılan fikir maratonunda en yaratıcı ve yenilikçi fikirler DASİFED Seçici Kurul’u tarafından ödüllendiriliyor.

TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu)’nun üyesi olarak kapsadığı TR63 – Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş Bölgesi’nde yer alan toplam 1500 gönüllü iş insanının yer aldığı 9 üye derneği ile birlikte, ortak akıl oluşturmak amacıyla fikir maratonunu başlattıklarını ve geniş kitlelere ulaştıklarını belirten DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci ‘Uygulanabilir, yaratıcı ve çözüm odaklı fikirler arasından seçici kurulumuzun seçeceği 3 fikir toplam 1.750 TL para ödülü, 15 fikir ise yöresel ürün sepeti ile ödüllendirilecek. Ayrıca bölgemizin gelişimi adına uygulanabilir fikirleri projelendirmeyi ve hayata geçirmeyi planlıyoruz.’ dedi.

İlk 2 Yarışmayı Kazananlar Belli Oldu

EKİNCİ; yönetim kurulu ve üye dernekler ile belirlenen Expo 2021 Hatay ve Pamuk Kültür Etkinliği aşamaları tamamlanan DASİFED Fikir Maratonu sonucunda seçilen fikirlerin EXPO 2021 Hatay Koordinatörlüğü ile paylaşıldığını ve Pamuk Kültür Etkinliği fikirlerinin de yer aldığı, bir yıl sürmesi planlanan çalışmanın hazırlıklarına ise önümüzdeki günlerde başlamayı planladıklarını belirtti.

EXPO 2021 Hatay Yarışması kazananları;
Özge Temiz Kurt ‘Kendi Bitkisel Kokunu Yarat’, Sabahattin Kaya ‘Medeniyetler Kent Park Projesi’, Hüseyin Akdaş ‘Hobi Bahçeleri’, Şenol Saygıner ‘Çizimlerle EXPO 2021’, Ali Önder ‘EXPOBike’.

Pamuk Kültür Etkinliği Kazananları;
Sabiha Bezgin ‘Olanakları Tanıtmak’, Yunus Eskiocak ‘Yastık Savaşı’, Yunus Emre Yılmaz ‘Pamuk İşçileri’, Ayşen Pınar Kara ‘Pamuktan Heykeller’, Sedef Yılmaz ‘Yüzleşme’ fikirleri ile kazananları kutlayan ve ödüllerinin yılbaşı öncesi gönderileceği bilgisini paylaşan DASİFED Başkanı Faruk Ekinci birbirinden ilgi çekici fikirler arasından seçim yapmanın zorluğuna dikkat çekti.

Ekinci; ‘Dasifed Ödüllü Fikir Maratonumuza katılmak ve Hatay’da gerçekleştirmeyi planladığımız ‘Hatay Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ için yaratıcı fikirlerini paylaşmak isteyenler dasifed.videa.com.tr adresinden bilgilere ulaşabilirler. Amacımız bölgeyi olumlu yönde etkileyecek Bienali geniş kitlelerin katılımı ile tasarlamak. Fikirlerin toplanacağı VİDEA Mobil Uygulamasını Apple Store ve Google Play’dan indirebilirler. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) teknik desteği ile gerçekleştirdiğimiz projemiz kapsamında üyelerimiz ve Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ile başlattığımız fikir maratonuna bütün kurum, kuruluşların, gençlerin ve halkımızın desteğini bekliyoruz.’ dedi.

BİENAL NEDİR?

Çocuk ve gençlerin sanatın engel tanımaz kulvarında, düşünmeleri, yaratıcı projeler geliştirmeleri, uygulamaları, kamusal mekanlarda sergilemeleri için oluşturulmuş bir sanat ve eğitim organizasyonudur. Plastik sanatlar, sanatçı sunumları, performans, video gösterimi, atölye çalışmaları, panel, söyleşi, eğitim, sahne performansı ve konser gibi etkinlikleri kapsamaktadır. İki yılda bir tekrarlanır.

Dasifed Fikir Maratonu Devam Ediyor Dasifed Fikir Maratonu Devam Ediyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.