Pamuk Kreş Öğrencilerinin Yerli Malı haftası Duyarlılığı

Pamuk Okul Öncesi Eğitim kurumlarında Yerli Malı Haftası coşkuyla kutlanırken, öğrenciler de yeri malı ürünleri kullanılmasının önemini kavradılar.

Her yıl ülke genelinde 2 Aralık 18 Aralık tarihlerinde kutlanan Yerli Malı Haftası’nda Türkiye’de yetiştirilen ürünlerin önemi vurgulanırken şiirlerle ve yazılarla Pamuk Kreş öğrencileri de Yerli Malı Haftasını doyasıya kutladılar.

Yerli Malı Haftası nedir?

Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir. Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alınmıştır. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlanmış, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yerli Malı Haftasının önemine vurgu yapmak ve bu bilincin aşılanması adına etkinlik düzenlediler.
Pamuk Kreş öğretmen ve öğrencilerinin maharetli elleri ile üretilen yerli ürünler. Yine afiyetle ve sağlıklı bir şekilde yenildi.

Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumları müdürü Selma Türkoğlu, “Öğrencilerimize yerli malı ürünlerinin kullanımı ve tüketilmesini aşılamak amacıyla bu haftamızı dolu dolu geçiriyoruz. Böylece öğrencilerimiz hem sağlıklı hem de kendi ürünlerimizi tüketmenin heyecanını yaşıyorlar ve Yerli malı kullanmanın bilincini daha bu yaşta kavramış oluyorlar” dedi.

Pamuk Kreş öğrencileri Yerli Malı Haftasını dörtlüklerle dile getirerek, toplumu bilinçlendirme adına örnek bir davranış sergilediler.

Haftamızı açalım, Yurda neşe saçalım.
Yerli malı dururken, yabancıdan kaçalım.
Adımdır mandalina sağlık veririm sana
Pek sevimli meyveyim Bol bol yiyin bakayım
Amasya elmasıyım Meyvelerin hasıyım
Al sarı yanağım var Beni yersen kan yapar
Al portakal bal portakal
Yemezsen de seyrine dal
Kokum bile başka benim
Şerbet dolu hep bedenim

Pamuk Kreş Öğrencilerinin Yerli Malı haftası Duyarlılığı Pamuk Kreş Öğrencilerinin Yerli Malı haftası Duyarlılığı Pamuk Kreş Öğrencilerinin Yerli Malı haftası Duyarlılığı Pamuk Kreş Öğrencilerinin Yerli Malı haftası Duyarlılığı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.