İssume Anaokulunda Seçim Heyecanı Yaşandı

Seçim Sandığının Kurulduğu ve Kahvaltıda ne yemek İstedikleri Sorulan İssume Anaokulunun Minikleri Küçük Yaşlarına Seçim Heyecanını Yaşadılar. Seçim Etkinliği İle Demokrasi ve seçim ile erken yaşlarda tanışan miniklerin heyecanlıydı. Etkinlik hakkında konuşan İssume Anaokulu Müdürü Ahmet Dikili Seçim ve Demokrasi öğretilmesi ve uygulatılması gereken kavramdır. Bizde çocuklarımız için seçme ve alınan kararlarda kendi katkılarının olmasını ve bu duyguları yaşamaları istedik ve bunun için de Sabah Kahvaltıda ne yiyelim diye bir seçim sandığı kurduk. Kahvaltıda verilen besinlerin bulunduğu Simit Yumurta ve Çorba resimlerinin olduğu seçim kartları hazırlandı. Seçimde özgürlük ve gizlilik esas olduğu için her çocuğumuz hazırlanan paravanın arkasında seçim kartlarında yer alan istedikleri kahvaltılıkları işaretlediler. Oylarını kullanan çocuklarımız parmak izini bastılar. Böylece kimlerin oy kullanıp kullanmadığı görülmüş oldu. Ardından tüm anaokulu önünde seçim sandığı açılarak oylar sayıldı bildiğiniz üzere okulumuz obeziteyle mücadele konusunda Milli Eğitim Bakanlığından Beyaz Bayrak alarak Dengeli Beslenme Konusuna Hassasiyet Gösteren Bir okul bu etkinlik ile de Öğrencilerimizin hem demokrasi ve seçimi yaşamalarını hem de kendi seçtikleri yiyecekleri yedikleri için mutlu olmalarını istedik. Diye konuştu.

İssume Anaokulunda Seçim Heyecanı Yaşandı İssume Anaokulunda Seçim Heyecanı Yaşandı İssume Anaokulunda Seçim Heyecanı Yaşandı İssume Anaokulunda Seçim Heyecanı Yaşandı

Önceki İçerikAltınözünde Feci Kaza
Sonraki İçerikVali Doğan Hatay’ın Yeni Projelerini İmzaladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.