MÜİSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve yönetimi İTSO’yu ziyaret etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı ve yönetim kurulu üyeleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına nezaket ziyaretinde bulundular.
Bölge ve ülke ekonomisinin değerlendirildiği toplantıda, İskenderun’a değer katacak projelerin hayata geçirilmesi için el birliği ile hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a İskenderun ekonomisi ve bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgiler vererek, “İskenderun 1990 Irak Körfez savaşından sonra eski canlılığını yitirse de son yıllarda Limanın özelleşmesi ile bölgemizde liman ve lojistik yönden canlılıklar yaşamaya başladı. Bölgemiz Demir-Çelik, Filtre, Nakliye, lojistik, Narenciye başta olmak üzere bir çok sektörde ülke ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Ancak Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar ve son yaşanan olaylar bölgemizi olumsuz yönde etkilemiştir. Yatırımcıların bölgede yer sıkıntısı yaşaması da önemli etkenler arasındadır. Geçtiğimiz yıllarda Hassa Tünel projesinin gündeme gelmesi iş insanlarını umutlandırsa da ekonomik nedenlerden dolayı Hassa Tünel projesi şu an askıda kaldı. konuyu İTSO olarak her fırsatta dile getiriyor, milletvekillerimize ve en yetkili mercilere iletiyoruz bu konuda birlikte hareket edilmesi ve projenin hayata geçirilmesi bölgemizin geleceği adına çok önemli” dedi.
Toplantıya katılan DASİFED Başkanı Faruk Ekinci’de bölge için hazırlanan projeler ile ilgili MÜSİAD yönetimine sunum yaptı.
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da ziyarette yaptığı konuşmasında, İskenderun Körfezinin çok önemli bir konuma sahip olduğuna vurgu yaparak, “MÜSİAD olarak Hatay genelinde üyelerimiz ile birlikte bölgemiz ekonomisine değer katacak projeler üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Hassa Tünel projesi başta olmak üzere diğer projelerinin hayata geçirilmesi noktasında yetkili birimlerle görüşerek, somut adımların atılması için çalışacağız. İskenderun Körfezinde yatırım ve istihdama değer katacak projeler için çalışmalarımız devam etmektedir. MÜSİAD yönetimiz ile bölgedeki gelişmeler hakkında sürekli bilgiler alıyoruz ve istişare içerisindeyiz. Sağ olsun, Hatay Şube Başkanımız Abdullah Bozatlı ve yönetimimizin de gayretleri ile bölgemiz ekonomisinin canlanması ortak temennimiz” dedi.
MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt yer aldı.

MÜİSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve yönetimi İTSO’yu ziyaret etti

Önceki İçerikArsuz Belediyesinden İmza Yetkisi Açıklaması
Sonraki İçerikBaşkan Fatih Tosyalı, engelli vatandaşların bir gün değil her gün yanlarında olduklarını belirtti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.