Başkan Tosyalı İskenderun’da Yapılan Çalışmaları Açıkladı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, güzel olan İskenderun’umuzu daha güzel bir hale getirmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Aralık ayı meclis toplantısı öncesinde belediyenin çalışmaları hakkın da açıklamalarda bulundu.
Belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı, şunları söyledi:
“Sahil ve İskele’de birinci etap aydınlatma projemiz tamamlanmış olup, iskelemize yeni bir görünüm kazandırılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Lunapark’ın montaj ve kurulumunun tamamlanmasıyla İskenderunlu hemşerilerimizin kullanımına sunulmuştur. İskenderun’umuzdaki Cadde ve sokakların yıpranmış bölünmelerinin asfalt ve yama çalışmalarının yapılması amacıyla 200 kamyon (6000 ton) sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılarak gerekli onarımlar tamamlanmıştır.
Mahallelerimizde bulunan 123 adet parkta bakım onarım çalışması yapılarak, güzelleştirildi. Vatandaşlarımızın daha iyi zaman geçirebilmesi için parklarımızdaki çalışmalarımız devam edecektir. Mahallelerimizde bulunan 11 adet taziye evinin tüm eksiklikleri tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Belediye Kültür Sarayımızın tüm bakımları ile ilgili işlemlere başlanmış olup, en kısa zamanda eksiksiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Sahile ayrı bir çehre katacak 2. Etap sahil düzenleme çalışmalarına çok kısa bir zaman içerisinde başlanacaktır. “
Cadde ve sokaklarda hummalı bir çalışma içerisinde oldukları belirten Başkan Fatih Tosyalı,” Cadde ve Sokaklarımızın kaldırımları elden geçirilerek, çalışmalara geçtiğimiz haftadan başlamak üzere 650.000 m2 parke yol, 240.000 m3 bordür, 240.000 m2 kaldırım işleri planlanmış ve en kısa zamanda yapılacaktır. 5 Aralık 2019 tarihinde yapacağımız asfalt ihalesinden sonra 253.586 ton asfalt, 5000 ton binder, 18.666 m3 alt temel mekanik malzeme temin etmiş olacağız. Ve gerekli tüm cadde ve sokaklarda asfaltlama ve yama çalışmalarımız başlayacaktır. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren DSİ ile birlikte feyezan kanalının temizliğini gerçekleştirdik. Bu gerek haşere yönünden gerekse görünüm yönünden bölgedeki vatandaşlarımızın beğenisi ile karşılandı ”şeklinde konuştu.
ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ
Çevre temizliğine büyük önem verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Fatih Tosyalı,”Ot ve moloz temizliği, kaldırılması ve ağaç budaması işlerine kiraladığımız araçlar ile kesintisiz devam ediyoruz. 17 Kadın Kültür Evimizde kırka yakın çeşitli branşlarda 1000 civarında kadın vatandaşlarımıza meslek edindirme kursları ile eğitim çağındaki gençlerimize sınavlara hazırlık kurslarımız kesintisiz devam etmektedir. İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyeti, İskenderun Kent Orkestrası, İskenderun Tiyatro Topluluğu oluşturularak İskenderun Kent yaşamını sanat penceresinden farklı bir vizyon açılmıştır. “diye konuştu.
KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Aile danışma birimini kurmak üze olduklarının altını çizen Başkan Tosyalı,” yine müftülüğümüz ile birlikte Aile Danışma ve Dini Rehberlik Merkezi kuruldu. Mustafa Kemal Mahallesinde kullanılan bina ve Millet Parkımızdaki Sosyal tesis Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Belediyemize tahsis edildi. Sağlık Bakanlığından alınarak İskenderunlu hemşerilerimizin sağlığına katkı sağlamak amaçlı Kanser Tarama aracı belediyemizce görevlendirilen personellerce hizmete alınmıştır. Ayrıca yaz boyunca önemli gün ve haftalar kapsamında yoğun katılımlı çok sayıda Kültür Sanat etkinlikleri, Kitap Günleri, Çocuk festivali düzenleyerek organize ederek vatandaşlarımızın hoş vakit geçirmelerini sağladık.” ifadelerini kullandı.
EĞİTİME TAM DESTEK VERİYORUZ
Eğitim ve öğretime tam destek verdiklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı şunları kaydetti:
“Yine çocuklarımıza 117 resmi ve 26 Özel Okul olmak üzere ana sınıfından 12. Sınıf’a kadar olan ilçemizdeki tüm öğrencilerimize ara tatil hediyesi olarak Lunapark bileti hediye ettik. Ayrıca vatandaşlarımızın geçtiğimiz yaz aylarını da daha az sineksiz geçirebilmeleri için yeterli ilaç temin edilerek, ekiplerimizce haşere ile mücadeleleri yapılmıştır.5 Temmuz İskenderun Kurtuluş tarihinde 1 Hafta boyunca 6.000 öğrencimize 18 farklı branşta yaz spor etkinliği, akşam sanat etkinlikleri ve çok geniş katılımlı konserler düzenledik. Bu vesileyle meclisimizce oluşturulan festival komitemize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yine yaz döneminde 3000 genç ve çocuğumuza yaz spor okullarımızda iki ay boyunca ücretsiz kurslar verildi. En son geçtiğimiz hafta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından yapılan bu tüm etkinliklerin en geniş katılımlısının yapılmasını takiben civardaki esnaflarımız bizzat tarafıma bu etkinlikten dolayı yüksek memnuniyetlerini aktardı.”
ANKARA’DA VERİMLİ GÖRÜŞMELER YAPTIK
Başkan Fatih Tosyalı,” Ankara ziyaretleri sonucunda çeşitli bakanlıklardan İskenderun’umuza önemli kazanımlar sağladık. Bunlardan bahsedecek olursak. 800.000 TL’lik 750 adet konteyner temini.
2.000.000 TL Asfaltta kullanılmak üzere BTÜM Hibesi. Tam donanımlı bir adet Arazöz hibesi
Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 10 Mahallemize Semt Sahası, 5 Basketbol Sahası, 2 adet Kapalı Spor Salonu, 1 Adet Butik Havuz olmak üzere 18 spor tesisi İskenderun’umuza kazandırılmıştır. İskenderun’umuza ilk Şehir Stadyumunun kazandırılmasına yönelik mutabakat sağlanmış olup mevcut stat yerinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan 2. Millet Parkı kazandırılması sözünü aldık. Ayrıca İskenderun’umuzun önemli sorunlarından biri olan trafik sıkışıklığının giderilmesi için kendi yerlerimizden feragat ederek Pac Meydanında düzenleme yapılmıştır. Kısmi rahatlama sağlanmış olsa da bu konuda daha kalıcı çözümler bulmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine Karayollar Genel Müdürlüğü ile görüşmemiz neticesinde Şekere Mevkii ve Sakarya Mahallesi civarında şehre bağlantı yolu verilmesi için takibimizi sürdürmekteyiz ”diye konuştu.
BELEDİYENİN BORÇLARI ÖDENİYOR
Başkan Tosyalı,”1 Ocak’ta Belediyemizin toplam borcu 230.000.000 TL iken bugün itibariyle borç 201.000.000 TL’ye gerilemiştir. Bundan sonra da imkânlar ölçüsünde borçlarımızı ödemeye devam edeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızda bizlere her zaman destek olan meclis üyelerimize, festival komitesi üyelerimize, başkan yardımcılarımıza, daire müdürlerimize ve belediye personellerimize teşekkür ediyorum. İskenderun’a değer” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikİskenderun’da Trafik Akışı Değişiyor mu?
Sonraki İçerikAteşi Düşürmek İçin Gereksiz İlaç Kullanımı Çocuğunuza Zarar Verebilir
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.