Ekinci: Körfezde Dalış Merkezi Bölge Turizmi Açısından Önemli

İskenderun Körfez Dalış Merkezi Projesi ile ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinde toplantı gerçekleştirildi.
Dalış Merkezi Projesinin konuşulduğu toplantıda üniversite, sanayici, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili bölümleri bir araya geldi.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ev sahipliğinde, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın başkanlığında, İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Doç. Dr Aydın Demir ve Necdet Uyğur’un sunumunda İskenderun Körfez Dalış Merkezi Projesi ile ilgili düzenlenen toplantıya, DASİFED Başkanı aynı zamanda TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Faruk Ekinci, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Meriç Özkaya, ARİAD Başkanı Adnan Ağır, KAGİD Başkanı Tuban Güçlü, OSİAD Başkanı Alparslan Yücel, HAGİAD Başkan Yardımcısı Şevket Parmaksız, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, sayın hocaların sunumlarında belirttiği gibi, İskenderun Körfezi’nin Dalış Turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin geliştirilmesi için kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Türkiye’nin eşsiz bir sualtı zenginliğine sahip olduğunu anlatan Ekinci, Yaz mevsimiyle birlikte dünyanın çok farklı ülkelerinden yabancı ve yerli dalış meraklıları, sualtında yatan tarihi kalıntıları, batıkları, renkli sualtı habitatını görmek için dalış merkezlerimizi ziyaret etmektedir. İlgi ve dalış yoğunluğu her geçen yıl artmaktadır. Dalış merkezleri Türkiye ve bölge turizmine ciddi bir katkı sunmaktadır. Mısır’da ki Sharm El Shake dalış merkezinde her gün 10.000 dalıcıyı limanda dalış teknelerine binmek için sıra beklerken görürsünüz. Dalış Merkezi Mısır ekonomisine önemli katkıda bulunmaktadır. Bir Sharm El Sheik kadar olmasa da ona benzer bir dalış merkezinin İskenderun Körfezi’nde oluşturma potansiyeli oldukça yüksek gözüküyor. Böyle bir merkez kurulduğunda artan istihdam ve turizm gelirleri bölgede yaşam kalitesinin yükselmesine önemli katkı yapacaktır. Oluşturulacak korumalı alanında canlı sayısı hızla artarak dalıcılar için cazibesi oldukça yükselecektir. Korumalı Alan’ın sınırları dışında kalacak açık denizde balıkçılık önemli gelir kaynağı yaratacaktır. Sayın Rektörümüz Türkay Dereli’ nin en başından beri önemli desteği her zaman arkamızda hissettik. Akademisyenlerimizin değerli sunumları ve toplantıya katılanların önemli katkılarıyla gayet verimli geçen toplantıda, Kel Dağ ve Fener Köyü tarafında yoğunlaşan alanda koruma alanı oluşturarak dalış turizmi ve balık neslinin korunma ve çoğaltılması ile ilgili proje taslak çalışmalarının yapılıp 16 Aralık 2019 tarihinde hocalarımızın sunumunda tekrar bir değerlendirme yapılmasına karar verildi.

Ekinci: Körfezde Dalış Merkezi Bölge Turizmi Açısından Önemli

Önceki İçerikİTSO’da ‘Kişisel verilerin korunması kanunu veri sorumluları sicil bilgi sistemi bilgilendirme semineri’ düzenlendi
Sonraki İçerikİskenderun’da Trafik Akışı Değişiyor mu?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.