2020 Yılında plastik poşet fiyatları belli oldu

Yeni yılda plastik poşet fiyatları belli oldu

Türkiye, 1 Ocak 2019 itibarıyla ‘ücretli plastik poşet’ uygulamasına geçmişti ve perakende satış noktalarında plastik poşetler tüketiciye 25 kuruştan satılmaya başlanmıştı. Uygulama bir yandan eleştirilirken bir yandan da çevrenin temiz tutulmasına büyük katkı sağlayacağı için geniş kitlelerce desteklenmişti. Belirlenen kanuna göre her yıl plastik poşet fiyatlarının ücreti tabanı 25 kuruştan az olmamak şartıyla yeniden güncellenecek.

Bu kapsamda plastik sektörü temsilcileri, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla birlikte poşet fiyatlarının yeniden belirlenmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıdan çıkan sonuca göre, tüketiciye 2020 yılında yansıyacak ücret artışı yok.

Plastik sektörü temsilcileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri yeni yılda tüketiciye satılan 25 kuruşluk plastik poşette fiyat artışı olmaması yönünde ortak görüşe vardı.

Marketlerde plastik poşetlerin paralı satılmasının ardından tüketicilerin manav reyonlarında ücretsiz sunulan ‘hışır poşet’e ilgisi arttı. Tüketiciler, satın aldığı sebze-meyvenin yanı sıra diğer ürünlerini de ince poşetlerde taşımaya başladı.

2020 Yılında plastik poşet fiyatları belli oldu

Önceki İçerikÖzçelik-İş Sendikasından Başkan Lütfü Savaş’a Ziyaret
Sonraki İçerikİskenderun Özel Yener Eğitim Kurumlarından Öğretmenlerine Muhteşem Gece
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.