Hatay’a Özgü Kokular Alanya’da Tanıtıldı

27 Ekim günü Alanya Limanında düzenlenen etwinnig şehirler ve kokular projesinde Hatay ilimizi İskenderun Atatürk İlkokulu öğretmenleri Sinan Ay,İbrahim Taçyıldız ve 3/c sınıfı öğrencileri temsil etti.

Sinan Ay,İbrahim Taçyıldız yaptıkları açıklamada;  Projeyi 81 il ve KKTC’yi temsilen öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 450 katılımcıyla gerçekleşti.Projenin ev sahipliğini Alanya Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu müdürü Fatma Ayan yaptı.

Proje kapsamında her il yöresinden öne çıkan endemik kokuların ve tatların sunumunu yaptılar.Hatay bu projede defne yağı ve sabunu ,buhuru, bayram kömbesi , sürkü, zahteri ve birçok koku ve tatlarıyla katıldı.

Ayrıca proje kapsamında her il toprağını keselere koyarak Alanya’da barışı simgelemek amacıyla  Türkiye ağaçı dikildi.

”Alanya Türkiye kokacak , Alanya’nın kokusu tüm Türkiye’yi saracak” sloganıyla başladığımız projemizden çok güzel anılarla ve memleketi temsil etmenin onuru ve mutluluğu ile döndük dedi.

Hatay’a Özgü Kokular Alanya’da Tanıtıldı Hatay’a Özgü Kokular Alanya’da Tanıtıldı Hatay’a Özgü Kokular Alanya’da Tanıtıldı Hatay’a Özgü Kokular Alanya’da Tanıtıldı

Önceki İçerikBir Kadın Uyanıyor İskenderun’da Sahnelendi
Sonraki İçerikİskenderun’da Büyük Operasyon
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.