Benim İçin Atatürk Konferansı Gerçekleşti

Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği ”Benim İçin Atatürk’ adlı konferans 25 Ekim Cuma günü HATMEK Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Gerçekleştirilen etkinliğe, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, Atatürkçü Düşünce Derneği Antakya Şube Başkanı Kezban Kuran, Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, öğretmen ve öğrenciler, birçok vatandaş katılım gösterdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferans, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ruhuna saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Cumhuriyet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’ye hediye ettiği en büyük değer olduğunu vurgulayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özkaya, bu emaneti en güzel şekilde korunması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Bayramı’nın en özel ve en büyük bayram olduğunu ifade eden Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, “ Milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı ile de temelleri atılmış olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için sizler ile bir araya geldik. Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük, seçme ve seçilme hakkı, laiklik, demokrasi ve hukuk devleti olma yolunda kurulmuş devlet yönetimi biçimidir. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı’nda bizlere bu güzel toprakları emanet eden, modern ve bilimsel anlamda geleceğimize ışık tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“Atatürk sizin için ne ifade ediyor” ile ilgili sokak röportajının da izletildiği konferansta Atatürk ile ilgili yazılan şiirler okundu.

7’den 70’e Atatürk ve Cumhuriyet’in konuşulduğu konferansta, Eğitim uzmanı Seyfullah Kayman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim ile ilgili yenilikleri hakkında önemli bilgiler verirken, Emine ÇOLAK Atatürk’ün hayatını anlattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Antakya Şube Başkanı Kezban Kuran’ın da gerçekleştirdiği sunumun ardından konferansın sonunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken Göksel Kaya’nın zeybek gösterisi büyük ilgi gördü.

Benim İçin Atatürk Konferansı Gerçekleşti Benim İçin Atatürk Konferansı Gerçekleşti Benim İçin Atatürk Konferansı Gerçekleşti Benim İçin Atatürk Konferansı Gerçekleşti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.