İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü İskenderun’da coşkuyla kutlandı.
Kutlama programı çerçevesinde ilk olarak İskenderun Kaymakamlığında tebrikat töreni gerçekleştirildi.

Kaymakamlık’da icra edilen tebrikatta; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, İSTE Rektörü Prof. Dr.Türkay Dereli, Baro Temsilcisi Av.Sevinç Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Ahmet Keskin ve Mehmet Ali Dokuzoğlu’ndan oluşan heyet tebrikleri kabul ederek, protokol üyeleri, kolluk kuvvetleri, adli, idari ve askeri erkan, emniyet teşkilatı, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bayramlaştılar.

Kaymakamlıktaki tebrikat töreninin ardından Atatürk Bulvarı’nda icra edilen kutlama programında; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve beraberinde 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte askeri araç üzerinde protokol üyelerimizi, tören birliklerini, kahraman gazilerimizi, törene katılım sağlayan kuruluşları kadirşinas halkımızı ve kıymetli öğretmenler ile öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.
Kaymakam Yönden tarafından yapılan anlamlı konuşmanın müteakibinde çeşitli okullardan görevlendirilen öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine yönelik okunan şiirler milli duygularımızın yoğunlaşmasına vesile olurken, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından icra edilen halk oyunları gösterisi ile Türk Bayraklı paraşüt gösterisi törene renk ve heyecan kattı.
Cumhuriyet Bayramı’nın 96’inci yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen çeşitli spor müsabakaları ile şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ise, protokol üyeleri tarafından tek tek tebrik edilerek, ödül verildi.
Daha sonra Yükseliş Koleji Bando Ekibinin eşliğinde İlçemizdeki resmi okullar, özel eğitim kurumları, askeri tören kıt’ası ile diğer kurum ve kuruluşlar geçişlerini yaptılar.
Programın sona ermesiyle protokol üyeleri tören ve kutlama etkinliklerinin hazırlanması ve sunulmasında emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti.

İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Önceki İçerikİskenderun Spor’dan Farklı Galibiyet
Sonraki İçerikBelen’de Cumhuriyet Coşkusu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.