İTSO , Yetkisi olmadan tüp satışı yapan esnafları bilgilendirdi

14. Meslek Komite Başkanı Fuat Keser, İTSO yetkilileri ile birlikte şehrimizde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek, yetkisi olmadan LPG ve Tüp gazı ticareti yapan işletmeleri bilgilendirdi.
14. Meslek Komite Başkanı Fuat Keser, LPG ve Tüpgaz satışlarının yetkili bayilerden yapılması gerektiği konusunda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, 14. Meslek Komitesinde konuyu gündeme getirmiş ve komitenin almış olduğu karar doğrultusunda, şehrimizde yetkisi olmadan LPG Tüp Gaz satışı yapan esnafların bilgilendirilmesi için çalışmalara başlatmıştır.
Yetkisiz kişilerce yapılan tüp satışının tehlikeli ve riskli olması nedeniyle gerekli yasal şartlar ve düzenlemeler yerine getirildikten sonra yapılabileceğine dikkat çeken İTSO 14.Meslek komite başkanı Fuat Keser, ”Bu gün gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerde, gayri yasal LPG Tüpgaz ticareti yapan işletmeler uyarıldı. işletmelere bu ticareti yapmanın yasal prosedürleri de anlatıldı. Bu şekilde Tüpgaz ticaretinin yapılmasının sakıncalı ve yasa dışı olması sebebiyle satışı yapılması halinde hem LPG Tüp gaz satışı yaptıranın hem de satışı yapan bakkal market gibi işletmelerin yasal cezai sonuçlar doğurabileceğini izah ettik. Bilgilendirme amaçlı olan bu ziyaretlerimiz kapsamında şehrimizde faaliyet gösteren Suriye’li esnaflarımızın da bakkallarında tüp satışı yaptıklarını tespit ettik. 50’ye yakın esnafımızı ziyaret ederek kendilerini bilgilendirdik ve konunun ehemmiyetini ve sorumluluğunu izah ettik. LPG ve Tüp gazların patlayıcı madde içerdiği için yetkisi olmadan tüp satışı yapan esnafa hukuki yönden yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında büyük sorun yaşayacakları konusunda işletmelerimize bilgiler verilmiştir” dedi.
İTSO 14.Meslek Komite Başkanı Fuat Keser, konu ile ilgili çalışmaların devam edeceğini ve esnafların konuya hassasiyet göstermeleri gerektiğine dikkat çekti
İskenderun’da faaliyet gösteren işletmeler ise ziyarette, İTSO yetkililerine konuya gösterdikleri hassasiyetlerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

İTSO , Yetkisi olmadan tüp satışı yapan esnafları bilgilendirdi İTSO , Yetkisi olmadan tüp satışı yapan esnafları bilgilendirdi

Önceki İçerikİskenderun Belediye Meclisi Ekim Ayı Son Toplantısı Gerçekleşti
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesinden “Sağlığını Seç, Kanseri Erken Tanı!”Paneli
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.