Arsuz’da Muz Hasadı Başladı

Arsuz Üçgüllük Mahallesi’nde başlayan muz hasadı nedeniyle İlçe Tarım Müdürlüğü koordinesinde belirli yerel aktörlerin de katılımı ile muz hasadı için bir program düzenlendi.

Arsuz Kaymakamı Musa SARI, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün ÇOLAKOĞLU  Arsuz İlçeTarım Müdürü Serkan YILMAZ, Arsuz Ziraat Odası Başkanı ve Ak Parti  İlçe Başkanı Bünyamin NAL , çiftçiler ve basının katılımı ile mMuz hasadı gerçekleştirilirken ilçemizdeki muz rekoltesi ve diğer detaylar üzerine bilgilendirmeler yapıldı.

Çiftçimiz Rasim SAPMAZ’ a ait muz serasında gerçekleştirilen hasatta konuşma yapan Kaymakam SARI , ilçemizde yaklaşık 650 dönüme yakın muz serasının olduğunu, Türkiye’de muz ekimi olarak üçüncü sırada Hatay ilinin bulunduğunu, muzun ithal muz kalitesinde olduğunu, piyasa sorunu olmadığını ve her geçen yıl seraların arttığını, gerek Kalkınma ajansı ve gerek Ziraat Bankası kredileri ile hem yeni sera hem de modernizasyon çalışmalarına destek verildiğini ifade ederek çiftçilere bol kazanç dilediğini belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün ÇOLAKOĞLU ‘da yaklaşık Arsuz ilçemizde 28 çiftçimizin bulunduğunu, bakanlığın ve çeşitli kredi kuruluşlarının desteği ile yeni seralar ve modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini ve kendilerinin de bütün teknik personelleri ile birlikte bu çalışmaları desteklediklerini, bu yıl 4000 tonun üzerinde muz hasadı beklendiğini ifade ederek çiftçilere bol kazanç dilediğini belirtti.

Heyet daha sonra hasadı yapılan muzun yıkanıp depolanmasının yapıldığı depolara geçerek çalışmaları yerinde incelediler.

Arsuz’da Muz Hasadı Başladı Arsuz’da Muz Hasadı Başladı Arsuz’da Muz Hasadı Başladı

Önceki İçerikAParti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: 2030 HEDEFLERİMİZE DOĞRU YÜRÜYORUZ
Sonraki İçerikİlk altı ay sadece anne sütü
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.